AKCIJA POMRAČENJE! VELIKI UDAR NA INTERNET PIRATERIJU: Oduzeta platforma vredna 2 miliona evra!
Foto: Shutterstock

MEĐUNARODNA POLICIJSKA AKCIJA

AKCIJA POMRAČENJE! VELIKI UDAR NA INTERNET PIRATERIJU: Oduzeta platforma vredna 2 miliona evra!

Crna Hronika -

Internet platforma "Ikstrim Kods" je oduzeta. Samo u Italiji ima oko 5 miliona korisnika piratskog IPTV, s procenjenim prometom od preko 2 miliona evra mesečno.

Internet platforma "Ikstrim Kods" je sada prikrivena, a pregled za preko 700.000 onlajn korisnika je blokirano. Mera koja je deo operacije koja je u toku širom Evrope protiv najvažnije podzemne organizacije koja je osnivač i glavni i odgovorni za prošireno ilegalno internet emitovanje televizijskih kuća sa platnom televizijom, takozvanu IPTV (Internet Protocol Television).

Samo u Italiji oko 5 miliona korisnika uključuje oko 2 miliona evra mesečno prometa.

“Pomračenje“, to je bio naziv istrage u kojoj je učestvovalo više od 100 vojnika posebne jedinice za zaštitu privatnosti i tehnoloških prevara "Guardia di Finanza", a koordinira je Rimsko javno tužilaštvo i međunarodne evropske agencije "Eurojust" i "Europol" sa saradnjom pravosudnih vlasti Granade, Holandije, Nemačke, Bugarske i Grčke, istovremeno je angažovana širom Evrope i policija.

Reč je o izuzetno preciznom tehničkom informatičkom istraživanju o raspodeli striming signala koje je sprovela poštanska i komunikacijska policijska služba, što je omogućilo identifikaciju stranih izvora iz kojih polazi “piratski” signal.

Osam evropskih istražnih naloga protiv transnacionalne zločinačke kompanije je izdao Napuljski javni tužilac. Iistovremeno je to urađeno i u Holandiji, Francuskoj, Grčkoj, Nemačkoj i Bugarskoj, a brojne istrage na nacionalnoj teritoriji se nastavljaju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja