PALA ORGANIZOVANA KRIMINALNA GRUPA: 8 osoba uhapšeno za KRIJUMČARENJE MIGRANATA, prebacili ih iz Severne Makedonije u Srbiju, a evo šta je bio DALJI PLAN
Foto: Kurir.rs/Uprava carina

VELIKO HAPŠENJE

PALA ORGANIZOVANA KRIMINALNA GRUPA: 8 osoba uhapšeno za KRIJUMČARENJE MIGRANATA, prebacili ih iz Severne Makedonije u Srbiju, a evo šta je bio DALJI PLAN

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Žandarmerijom i Policijskom upravom Vranje, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili su osmoro osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Uhapšeni su T.R. (24), koji se sumnjiči da je organizator, R.V. (44), L.I. (20), R.R. (22), L.Dž. (21), Lj.R. (19), P.I. (42) i D.N. (22), dok je za isto krivično delo osumnjičen i Đ.F. (1994) koji je uhapšen ranije i nalazi se u pritvoru u Nišu.

Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe od februara do maja ove godine organizovali prihvat iregularnih migranata koji su na nedozvoljen način iz Republike Severne Makedonije ušli u Republiku Srbiju, kao i da su omogućili njihov nedozvoljen boravak na teritoriji Preševa i tranzit do Beograda.

Oni su, kako se sumnja, za te radnje od migranata uzimali novac, koji su međusobno delili.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track