Najnovije vesti

STRAŠNO! VRŠNJAČKO NASILJE U BAJINOJ BAŠTI Stefana (17) osmorica tukla rukama i nogama! Tetka pretučenog mladića za Kurir: Usta i oči su mu bili puni krvi!
Foto: Privatna Arhiva

Brutalno

STRAŠNO! VRŠNJAČKO NASILJE U BAJINOJ BAŠTI Stefana (17) osmorica tukla rukama i nogama! Tetka pretučenog mladića za Kurir: Usta i oči su mu bili puni krvi!

Crna Hronika

Mog bratanca su napali bez ijednog razloga. On se ne seća svih detalja, a kaže da su mu usta i oči bili puni krvi, tvrdi tetka napadnutog mladića Katarina Maksimović

Mog bratanca Stefana Maksimovića (17) osmorica nasilnika su oborila na pod i tukla rukama i nogama usred kafića u Bajinoj Bašti, i to bez jednog jedinog razloga, samo zato što se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, tvrdi za Kurir tetka pretučenog mladića Katarina Maksimović (45).


Incident se, kako navodi, dogodio u noći između subote i nedelje u jednom kafiću u Bajinoj Bašti, na proslavi punoletstva Stefanovog druga.


- Ta osmorica momaka inače važe za veoma probelematične u našem gradu, a da sve bude gore, predvodi ih problematična devojka! Zbog nje su nasilnici prvo startovali Stefanovog brata Nikolu, ali se umešao Stefan s rečima: „Nemojte da mi dirate brata“.

 

Osmorica momaka ga je zatim prvo verbalno, a zatim i fizički napala. Oborili su ga na pod kafića i tukli rukama i nogama, a iako se Stefan ne seća svih detalja, kaže da su mu usta i oči bili puni krvi - kaže Maksimovićeva za Kurir.


Prema njenim rečima, Stefan je tom prilikom zadobio teške povrede po glavi i telu, a nasilnici su mu zatim poručili da će „proći duplo gore ako ovo prijavi nekom“.


- Priča se po gradu da je ta banda to veče čekala neke druge momke da ih bije, a kada se oni nisu pojavili, napali su Stefana, jer su očigledno jednostavno želeli nekog da pretuku. Snajka je Stefana u nedelju odvela u Dom zdravlja u Bajinoj Bašti, ali tamo ga lekari nisu lepo pregledali, nisu mu čak uradili ni skener da vide da li ima potres mozga.

 

Lekar je rekao da to nije ništa, a dete je plavo i naduveno! Stefan je dezorijentisan, uplašen, ne može da spava... U ponedeljak je s majkom bio u policiji da daju izjavu i podnesu krivičnu prijavu - kaže Maksimovićeva i objašnjava da ne može da vrati vreme, ali da želi da zaštiti drugu decu:

 

foto: Privatana Arhiva


- Stefan u gradu važi za primerno, veoma kulturno i vaspitano dete i odličan je učenik bajinobaštanske gimnazije, nikada nije bio sklon incidentima ili porocima, pa dodatno čudi ovakvo ponašanje prema njemu. Ta banda jedva punoletnih klinaca slobodno šeta gradom i često je glavni akter vršnjačkog nasilja! Ljudi ćute i plaše se i zato prvenstveno moram da zaštitim drugu decu, jer se plašim da će ubiti nekog sledeći put.


U kafiću u kome se incident dogodio tokom jučerašnjeg dana nisu odgovarali na pozive Kurira.

Krivična odgovornost
STAROSNA GRANICA DA SE POMERI NA 12 GODINA


Kurir je više puta pisao o problemima vršnjačkog nasilja koje u poslednje vreme zapljusnulo Srbiju.


Sagovornici Kurira tada su predložili da se starosna granica za krivičnu odgovornost spusti sa 14 na 12 ili 10 godina, jer je sve evidentnije da se sklonost ka kriminalu pojavljuje kod izuzetno mladih osoba. Da podsetimo, vršnjačko nasilje među decom i mladima kulminiralo je u Novom Kneževcu, kada je četvoro braće, od kojih su dvojica maloletna, u septembru do smrti pretuklo Martina Barnu (17).

(Kurir.rs / Jelena Pronić / Foto:Privatna Arhiva)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...