PROCURILI JEZIVI SNIMCI  STRAVIČNE NESREĆE KOD JAGODINE: Aleksa je preživeo pakao, a UŽASNE SCENE raskomadanih tela proganjaju ga i danas! (VIDEO)
Foto: A.Ilić

strašno podsećanje

PROCURILI JEZIVI SNIMCI STRAVIČNE NESREĆE KOD JAGODINE: Aleksa je preživeo pakao, a UŽASNE SCENE raskomadanih tela proganjaju ga i danas! (VIDEO)

Crna Hronika -

Navršilo se godinu dana od stravične tragedije u kojoj je poginulo sedam osoba, pet srpskih državljana i dvojica Makedonaca.

Na današnji dan pre godinu dana, u lančanom sudaru kod sela Mijatovac nadomak Jagodine poguinulo je pet državljana Srbije i dvojica Makedonaca, a 35 osoba je povređeno. U sudaru je izgorelo i nekoliko vozila. Uzrok ove teške saobraćajne nesreće bila je gusta magla koja se tog 9. oktobra spustila kod Mijatovca.

1 / 6 Foto: A.Ilić

Aleksa Ilić je s prijateljicom tog dana pošao iz Kruševca prema Jagodini. Njih dvoje su uspeli da se izvuku živi iz zgužvanog "pežoa" , čak je u prvom momentu objavljeno da je Aleksa poginuo. Tešku povredu vrata je nekako zalečio, a njegova majka danas je ispekla slavski kolač, a tako će i ubuduće da obeležava ovaj dan u znak zahvalnosti što joj je sin preživeo.

- Bio sam sa prijateljicom u autu. Kolovoz je bio klizav i bila je gusta magla, pa smo svi vozili sporije. Onda smo polako ulazili u neki gusti, crni dim, gde se nije videla ni traka, ni zaustavna traka, ni tačke za maglu. Nije se ništa videlo na metar, tada nas je otpozadi udario kamion, a mi smo se zakucali u prikolicu ispred nas.

- Prijateljica mi je rekla: „Izlazimo, Aki, izlazimo“. Izašli smo prema bankini, a onda je nastao pakao, počelo je da puca iza nas i da se čuju krici - ispričao je Aleksa, i dodaje da se i danas seća svega kao da je bilo juče.

- Sećam se svakog trenutka, svakog detalja, naŠeg polaska na put, sunčanog jutra, a onda magla, mrak, pucanje, oko nas su leteli delovi smrskanih vozila. Nismo znali gde se nalazimo. Potom prizor kao u horor filmovima. Iako vreme prolazi ostaje to jezivo sećanje, a što se zdravstvenog stanja tiče bolje je, mora se dalje i hvala Bogu koji nas je sačuvao i dao nam novi život. Danas dok sam nosio kolač prema crkvi bilo je sunčano jutro kao i proslogodišnje... - seća se Aleksa koji kaže da je sve nekako pregrmeo uz pomoć prijatelja i najbližih.

Aleksa Ilić je iz arhive izvukao nekoliko snimaka koji pokazuju sav užas tog devetooktobarskog jutra. Krv, otkinuti udovi, vatrogasci koji seku lim kako bi izvukli tela.

Kurir.rs/M.S. Foto i video Aleksa Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja