ŠOK NA SUĐENJU MODNOM KREATORU: Lagao sam, Kostić me nije PIPKAO, sve što sam rekao tužiocu sam IZMISLIO!
Foto: Vladimir Šporčić, Kurir

OBRT

ŠOK NA SUĐENJU MODNOM KREATORU: Lagao sam, Kostić me nije PIPKAO, sve što sam rekao tužiocu sam IZMISLIO!

Crna Hronika -

Šefke Bajrami (23) tvrdio na sudu da je lažno optužio dizajnera Darka Kostića za polno uznemiravanje i omogućavanje uživanja narkotika kako bi imao alibi za to što mu je ukrao telefon

Slagao sam da me je Darko Kostić seksualno uznemiravao i da smo se zajedno drogirali. To sam uradio da bih imao alibi jer sam mu ukrao telefon. Ne želim ni da ga gonim, ni da odgovaram na bilo kakva pitanja.

Ovo je juče u Trećem osnovnom sudu u Beogradu, na suđenju modnom kreatoru Darku Kostiću (39), izjavio Šefke Bajrami (23), jedan od dvojice oštećenih momaka.

Ništa ne otkriva

Podsetimo, Kostiću se sudi zbog polnog uznemiravanja Bajramija, ali i maloletnog L. K. (16). Takođe, kreator je optužen i zbog toga što je žrtvama omogućavao konzumiranje narkotika. - Protiv mene se vodi postupak zbog krađe mobilnog telefona i ne želim da na ovom suđenju otkrivam bilo šta što može da mi nanese štetu u tom postupku. Sve što sam ranije ispričao bila je laž. Ne želim da otkrivam odakle poznajem Kostića i kako sam mu ukrao telefon - kazao je Bajrami na zaprepašćenje svih prisutnih u sudnici.

Promenio ploču... Šefke Bajrami
Promenio ploču... Šefke Bajramifoto: Kurir

Sudija Tanja Trkulja Vasić upitala ga je da li je svestan da na ovaj način priznaje da je počinio krivično delo lažnog svedočenja i da zbog toga može da odgovara. - Ovaj postupak vodi se zbog polnog uznemiravanja i omogućavanja konzumiranja droge, a ne zbog krađe telefona. Ne možete vi da odustajete od gonjenja Kostića jer njega goni tužilaštvo - rekla je sudija, ali je Bajrami nastavio da insistira: - Već se nalazim na uslovnoj slobodi, sve što budem rekao može da mi oteža položaj. Ne želim da otkrivam kako sam upoznao Kostića, niti kako sam mu ukrao telefon. Sve ostalo što sam rekao tužiocu izmislio sam da bih sebi pomogao - tvrdio je Bajrami, nakon čega je pretres odložen.

Pričao drugačije

Podsetimo, Bajrami je tokom istrage rekao da je bio kod Kostića u stanu kako bi od njega nabavio narkotike. Tada ga je, kako je ispričao, kreator uhvatio za polni organ i predložio da imaju seks, nakon čega je on iz revolta uzeo njegov mobilni telefon i pobegao iz stana.

Inače, Kostić je bio uhapšen nakon što ga je L. K. (16) prijavio za seksualno uznemiravanje. U međuvremenu, Kostića je za isto delo optužio i Bajrami.

Kurir.rs/Ivan Milićević

Foto: Vladimir Šporčić,Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track