Najnovije vesti

VOĐA KAVAČKOG KLANA OSUĐEN U CRNOJ GORI! Slobodan Kašćelan: Ovo nije pošteno!
Proglašen krivim... Slobodan Kašćelan, Foto: Printscreen

PRESUDA

VOĐA KAVAČKOG KLANA OSUĐEN U CRNOJ GORI! Slobodan Kašćelan: Ovo nije pošteno!

Crna Hronika

Crnogorski sud je utvrdio da su kobnog dana Kašćelan i Marković pucali jedan u drugog

 

Slobodan Kašćelan, navodni vođa „kavačkog klana“, osuđen je juče na dve godine i četiri meseca zatvora zbog pucnjave koja se 2010. godine dogodila u Prčnju u Crnoj Gori.


Na kaznu od dve godine osuđen je Igor Marković, koji je tom prilikom pucao na Kašćelana. Crnogorski sud je utvrdio da su kobnog dana Kašćelan i Marković pucali jedan u drugog, i to tako što je Marković prišao stolu za kojim je sedeo navodni vođa ozloglašenog „kavačkog klana“ i pozvao ga da izađu napolje da porazgovaraju.


Kada su krenuli ka parkingu, kako je sud utvrdio, Kašćelan je naglo skrenuo desno, izvukao revolver, a istovremeno je i Marković potegao pištolj koji je nosio sa sobom.


- Našli su se jedan naspram drugog i zapucali - rekao je sudija u obrazloženju presude.


Na presudu koju je sud juče izrekao reagovao je Slobodan Kašćelan.
- Ovo nije pošteno - rekao je on, kako prenose crnogorski mediji, dok su ga stražari izvodili iz sudnice.


Inače, samo dan pre nego što je osuđen na kaznu od dve godine i četiri meseca, Kašćelanu je Apelacioni sud privremeno oduzeo imovinu vrednu milione evra, a na raspolaganje mu je ostavljena samo porodična zaostavština.

 

- Pred Višim sudom u Podgorici protiv njega je i dalje u toku postupak za kriminalno udruživanje i više drugih krivičnih dela - zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaja droge, davanje mita, teško delo protiv opšte sigurnosti, kao i pranje novca - podsetili su crnogorski mediji.

 

Kurir.rs/J. S. Foto: Printscreen

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...