NAVIJAČ S NANOGICOM PREGAZIO DEDU (88): Naleteo na muškarca koji je pokušavao da pretrči auto-put
Foto: Privatna Arhiva

UDES: BORIS KARAPANDŽIĆ USMRTIO PEŠAKA

NAVIJAČ S NANOGICOM PREGAZIO DEDU (88): Naleteo na muškarca koji je pokušavao da pretrči auto-put

Crna Hronika -

Saobraćajka: Osumnjičeni za nasilničko ponašanje u klubu „Komitet“ najverovatnije neće biti krivično gonjen, jer je u ovom slučaju čovek koji je istrčao na kolovoz kriv za nesreću

Boris Karapandžić (32), pripadnik Partizanove navijačke grupe Janičari, kolima je usmrtio pešaka, koji je na Dušanovcu u Beogradu pretrčavao auto-put! Nesreća se desila u utorak oko 14 sati, a Karapandžić je bio za volanom „ševroleta“.

Kako Kurir saznaje, navijač kome se sudi zbog sumnje da je pre godinu dana učestvovao u incidentu u beogradskom klubu „Komitet“, u Beton hali, kad je polomljen inventar lokala, u trenutku saobraćajne nesreće imao je nanogicu.

Pretrčavao kolovoz

- Nesreća se dogodila na auto-putu, u smeru ka Gazeli, kad je Karapandžić naleteo na muškarca starog 88 godina, koji je pokušavao da pretrči auto-put. Policija je obavila uviđaj - kaže izvor Kurira.

Prema rečima našeg sagovornik, navijač najverovatnije neće biti krivično gonjen, jer je reč o saobraćajnoj nezgodi koju je izazvao stradali pešak. - Interesantno je da je Karapandžić u trenutku kad je udario muškarca na nozi imao nanogicu, pošto je zbog postupka koji se protiv njega vodi za nasilničko ponašanje u klubu „Komitet“ on odlukom suda u kućnom pritvoru.

On je u utorak, u trenutku nesreće, najverovatnije bio u redovnoj šetnji - objašnjava sagovornik i dodaje da je Karapandžić na suđenju tvrdio da nema veze sa incidentom u noćnom klubu.

foto: Nebojša Mandić

Sukob s Vavićem

Inače, navijač poznat i po nadimku Karapandža i ranije je bio u žiži javnosti. Osuđivan je zbog droge, držanja oružja, ali i incidenta u kafiću „Holivud“, koji je bio u vlasništvu drugog navijača Partizana - Aleksandra Vavića. - Demoliranje Vavićevog kafića na Karaburmi dogodilo se u decembru 2013. Policija je tada uhapsila grupu huligana, među kojima je bio i Boris Karapandžić. Tokom suđenja je priznao krivicu, ali je tvrdio da je kobne večeri došao u kafić da razgovara s Vavićem, jer ga je prethodno u Karađorđevom parku napala grupa mladića uz reči „ovo ti je od Vavića“ - podseća naš izvor.

Zbog nasilničkog ponašanja u „Holivudu“ tada je osuđen na tri godine zatvora, ali pošto mu je sud spojio ranije kazne zbog trgovine drogom i oružjem, osuđen je na ukupno četiri godine.

Druže se NAVIJAČ BLIZAK VELJI NEVOLJI

Ista ekipa... Ubijeni Stanković  i Belivuk
Ista ekipa... Ubijeni Stanković i Belivukfoto: Saša Pavlić Koki, Zorana Jevtić

U medijima se ranije pisalo da je Karapandžić bio blizak ubijenom vođi navijača Aleksandru Stankoviću, zvanom Sale Mutavi, ali i Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja, koji je bio uhapšen, a potom i oslobođen za učešće u ubistvu Vlastimira Miloševića u Beogradu. - U trenutku kad je Belivuk hapšen zbog ubistva za koje je kasnije pravosnažno oslobođen, sedeo je u društvu nekoliko prijatelja, među kojima je bio i Karapandžić - podseća izvor.

Kurir.rs/J. Rafailović - J. Spasić Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja