UHAPŠEN MITIN UBICA?! Član Elezove grupe IZA REŠETAKA, sumnja se da je digao u vazduh vođu bežanijskog klana!
Foto: Privatna Arhiva

Klupko se odmotava

UHAPŠEN MITIN UBICA?! Član Elezove grupe IZA REŠETAKA, sumnja se da je digao u vazduh vođu bežanijskog klana!

Crna Hronika -

Velemiru Simiću pritvor je određen pre nekoliko godina i on je posle hapšenja na granici između Republike Srpske i Srbije sproveden u beogradski Centralni zatvor

Velemir Simić, koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu predsednika FK Bežanija Gorana Mijatovića Mite i njegovog telohranitelja Slavka Novkovića u oktobru 2006. u Beogradu, član je kriminalne grupe Darka Eleza, koji se smatra jednim od najjačih ljudi u balkanskom podzemlju, saznaje Kurir.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je Simić 2. oktobra pre 13 godina, na parkingu u Ulici Marka Celebanovića na Bežanijskoj kosi, podmetnuo bombu pod Mijatovićev auto. On je nedavno uhapšen, kada je iz Republike Srpske pokušao da uđe u Srbiju.

- Za Simićem je bila raspisana poternica zbog sumnje da je sa još nekoliko osoba učestvovao u teškom ubistvu. Čim je došao na granicu, stavljene su mu lisice i on je sproveden u Centralni zatvor pošto mu je još pre nekoliko godina određen pritvor - objašnjava izvor.

Prema njegovim rečima, Simić nije saslušan pošto sudija ima rok od mesec dana da ga pozove da iznese odbranu, jer je istraga protiv njega već pokrenuta.

- Simić je identifikovan jer je policija na licu mesta, još 2006, pronašla njegov biološki materijal. On je tada osumnjičen, kao i još nekoliko osoba, za kojima se i dalje traga - objašnjava izvor.

Prema njegovim rečima, Simić je najverovatnije znao da je Srbija za njim raspisala poternicu i zbog toga do sada nije ni pokušavao da uđe u zemlju.

Predsednik FK Bežanija i njegov telohranitelj, podsetimo, ubijeni su u trenutku kada su prilazili parkiranoj „škodi“. Bomba, kako je utvrđeno, nije bila postavljena ispod njihovog auta, već ispod „audija 80“ koji je bio parkiran pored.

- Upravo u „audiju“ pronađen je Simićev DNK, ali i drugi tragovi koji su doveli do imena još dvojice osumnjičenih. „Audi“ je bio ukraden, a na mesto zločina ga je najverovatnije dovezao Simić - objašnjava sagovornik.

Prema njegovim rečima, u vezu sa zločinom dovodio se i Slaviša Bilinac, zvani Bili, koji je nestao 2007, a kao i Simić, bio je pripadnik grupe Darka Eleza.

Ko je Elez

ODSLUŽIO DEVET GODINA

Darko Elez, podsetimo, bio je osuđen na devet godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe, iznude i droge. Iz Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici pušten je 2017. Sudilo mu se i za pokušaj ubistva svog suparnika Đorđa Ždrala, ali ga je sud u Beogradu oslobodio optužbi. Inače, pripadnik njegove grupe bio je, navodno, i Šapčanin Strahinja Rašeta, koji je poginuo 2008. dok je postavljao bombu pod jedan džip.

foto: Privatna Arhiva

Kurir.rs / Ekipa Kurira

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja