UHAPŠEN OPASAN BOMBAŠ!  Krio se 13 godina pa došao u Srbiju da ubije političara! NAJVEĆI STRUČNJAK ZA EKSPLOZIVE U PODZEMLJU
Foto: Profimedia

Dolijao

UHAPŠEN OPASAN BOMBAŠ! Krio se 13 godina pa došao u Srbiju da ubije političara! NAJVEĆI STRUČNJAK ZA EKSPLOZIVE U PODZEMLJU

Crna Hronika -

Velimir Simić, pripadnik kriminalne grupe sa Sokoca, uhapšen je nedavno na našoj granici zbog sumnje da je 2006. podmetnuo i aktivirao eksploziv koji je usmrtio tadašnjeg vođu ,,bežanijskog klana" predsednika FK Bežanija Gorana Mijatovića Mitu i njegovog telohranitelja Slavka Novovića.

Simić je dolijao posle 13 godina, kada je ponovo došao u Srbiju, kako se sumnja, da bi odradio novu likvidaciju!

Otkrio ga DNK

Izvor navodi daje Simić jedan od najvećih stručnjaka za eksplozive u podzemlju i da kriminalac poput njega nije slučajno došao u Srbiju.

-Poznat je po tome što radi s vojnim eksplozivima. Veomaje cenjen ukriminalnim krugovima i postoje informacije da usluge naplaćuje čak 100.000 evra.

Nakon njegovog hapšenja otkriveno je da je koristio ,,specijalne", mobilne telefone sa kriptovanom zaštitom. Trenutno se češlja njegova komunikacija. Istražuje se da li je u Srbiju došao po direktivi jednog od crnogorskih klanova, kako bi se obračunao sa njihovim suparnicima, ali ima indicija i da je meta trebalo da bude jedan funkcioner MUP, pa čak i neko iz političkih struktura navodi naš sagovornik.

Simića je sa ubistvom Mijatovića i Novakovića povezao DNK sa mesta zločina. Oni su ubijeni 1. oktobra 2006. na parkingu u Ulici Marka Čelebonovića 47 na Bežanijskoj kosi.

Kurir.rs/S.telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track