SRPSKA PEVAČICA KRILA BRDO ORUŽJA ZA CRNOGORSKI KLAN? Evo kako je Radojka upoznala opasnog kriminalca i sakrila ARSENAL PUŠAKA I MUNICIJE u stan!
Foto: Privatna Arhiva

ISTRAGA

SRPSKA PEVAČICA KRILA BRDO ORUŽJA ZA CRNOGORSKI KLAN? Evo kako je Radojka upoznala opasnog kriminalca i sakrila ARSENAL PUŠAKA I MUNICIJE u stan!

Crna Hronika -

Posle hapšenja pevačice Radojke Kecman (25) iz Novog Sada, kod koje su pronađene automatske puške spremne za likvidaciju, istražitelji proveravaju da li je zaplenjeno oružje bilo namenjeno jednom crnogorskom klanu.

Kako saznajemo, pevačica je prekjuče uhapšena u Novom Sadu, dok je istovremeno u Subotici uhapšen Svetozar Ž. (59), državljanin Švedske.

Prepravljani pištolji

- Kod Radojke u stanu bile su dve automatske puške, dok je od Svetozara Ž. oduzeto 11 gasnih pištolja prepravljenih u vatreno oružje, 10 prigušivača i veća količina municije. Sumnja se da su njih dvoje samo jedna karika u lancu organizovanog kriminala i da je trebalo da to oružje predaju nekom - kaže izvor i dodaje da je policija hapšenjem pevačice i državljanina Švedske sprečila novo krvoproliće.

foto: MUP Srbije

- Proverava se da li je oružje trebalo da bude prosleđeno jednom od dva zaraćena klana iz Crne Gore. Iako su se klanovi u poslednje vreme primirili, nije isključeno da su pripremali novi obračun. Tome u prilog govori činjenica da je jedna zaplenjena puška bila premazana belim lakom, kojim kriminalci obično lakiraju oružje da bi ga posle likvidacije lakše spalili i tako uništili sve tragove. Takođe, gasni pištolji su vrlo profesionalno prepravljeni u pištolje za ubijanje - objašnjava sagovornik Kurira i podseća da su tokom ove godine u Novom Sadu uhapšeni kriminalci za koje se sumnja da su sarađivali s klanovima iz susedne države.

Kako kaže, istragom će biti utvrđeno da li je Radojka ovo oružje čuvala za nekoga ili je i sama bila deo kriminalne grupe.

- S obzirom na to da peva u raznim kafanama i klubovima, gde sreće ljude iz kriminalnog miljea, sumnja se da je tako upoznala opasnog kriminalca. Ipak, istraga je u toku, tako da je rano govoriti koja je tačno bila njena uloga - kaže sagovornik i dodaje da je predmet preuzelo Više javno tužilaštvo u Subotici, u kojem će pevačica i uhapšeni muškarac biti saslušani.

Istrebljenje

Kriminolog Zlatko Nikolić objašnjava za Kurir da je količina oružja koje je pronađeno verovatno namenjena mafijaškim obračunima, a ne pojedinačnim ubistvima.

- Ta količina oružja je više za mafijaške obračune, za istrebljenje klanova, a ne za jednu likvidaciju. Moguće je i da je oružje pripremljeno za trgovinu - naglašava Nikolić.

Prema njegovim rečima, puške nisu slučajno bile kod pevačice Radojke Kecman.

- Verovatno nisu podmetnute, već ih je zbog nekoga ili nečega držala u stanu. Naravno, uz obećanu nadoknadu - kaže kriminolog za Kurir.

U društvu poznatih

BLISKA S NATAŠOM ŠAVIJOM

Radojka Kecman, koja nastupa po klubovima i kafanama, često je u društvu poznatih ličnosti - pevača, estradnih zvezda i starleta.

- Pored toga što se druži s kolegama sa estrade, s kojima ponekad i nastupa, nije joj strano ni druženje s ljudima iz kriminalnog miljea - kaže sagovornik Kurira. Sudeći po njenim fotografijama, izuzetno je bliska sa starletom i učesnicom rijalitija Natašom Šavijom, a nedavno je uživala u društvu starlete Tamare Đurić i pevača Ace Lukasa.

- Jednom sam je videla i sedela u njenom društvu sasvim slučajno. Delovala mi je kao pristojna devojka - rekla je juče Tamara Đurić, dok se Aca Lukas i Nataša Šavija nisu javljali na telefon.

foto: Privatna Arhiva

M. D.

Kurir.rs / Dušan Stamenković

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track