FATALNA OLIVERA NAJTRAŽENIJA JE SRPKINJA U EVROPI: Zbog nje su muškarci pljačkali i ubijali! Ubila zlatara u Italiji, pa ucenjivala monaha nakon što je spavala sa njim!
Foto: eumostwanted.eu

Kriminal nema pol

FATALNA OLIVERA NAJTRAŽENIJA JE SRPKINJA U EVROPI: Zbog nje su muškarci pljačkali i ubijali! Ubila zlatara u Italiji, pa ucenjivala monaha nakon što je spavala sa njim!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Olivera Petrović Ristić, državljanka Srbije, najtraženija je žena u Italiji zbog brutalnog ubistva tršćanskog zlatara Alda Karlija. Ona se našla u najnovijoj kampanji Europola "Kriminal nema pol", u kojoj su prikazane najtraženije žene iz svih država Evrope.

1 / 5 Foto: eumostwanted.eu

U kampanji "Kriminal nema pol" navedeno je da su žene podjednako sposobne da počine teška krivična dela kao i muškarci, te da se kriminalci oba pola, traže zbog zločina kao što su ubistva, trgovina drogom, prevare, krađe i trgovine ljudima.

foto: eumostwanted.eu

Sve članice Europola, 21 država, izabrale su po jednog od svojih najtraženijih begunaca kao predstavnika ove kampanje, a “čast” Italije brani upravo ova surova državljanka Srbije. Svim beguncima maska pokriva lice, a korisnici sajta treba da pogode pol kriminalca, dok delovi maske postepeno nestaju. U četiri koraka, postepeno se otkriva i krivično delo zbog kojeg je taj begunac tražen.

Pre nego što korisnik sajta ugleda Oliverino lice, obavešten je da je optužena ubistvo 75-godišnjeg Karla Aldija, koji je nasilno pretučen dok je bio vezan i na kraju zadavljen. Navedeno je i zločin počinjen u pokušaju pljačke žrtve, te da mu je Olivera Petrović Ristić, sa saučesnicima, ukrala novac i dragocenosti.

foto: eumostwanted.eu

Mediji su pisali o Oliveri u nekoliko navrata, posebno posle hapšenja Milana Pešića, bivšeg saobraćajnoj policajca, njenog saučesnika, sa kojim je, navodno nekada bila i u emotivnoj vezi, piše list.

POGODITE KO SE OVDE KRIJE!

foto: eumostwanted.eu

Pešić je uhapšen u aprilu prošle godine zbog serije razbojništava na teritoriji Sremske Mitrovice i Beograda. Priznao je krivična dela pa je osuđen na sedam i po godina zatvora, ali od razbojništava u Srbiji interesantnije je to da su italijanski istražitelji verovali da je upravo on, sa sunarodnicima, po nagovoru Olivere Petrović Ristić, učestvovao i u ubistvu tršćanskog zlatara Alda Karlija (75) 20. decembra 2017. godine.

U istrazi zločina koji je uznemirio italijansku javnost, utvrđeno je da je zlatara Karlija ubila grupa Srba, i to po nalogu Olivere Petrović Ristić, koja mu je povremeno pružala seksualne usluge a za uzvrat je, osim para, uzimala i dragulje. Olivera i saučesnici, među kojima je navodno bio i saobraćajac iz Srbije, upali su u kuću zlatara u okolini Trsta, vezali ga, mučili, davili i tukli da bi im rekao gde je novac, koji je navodno zaradio u poslu sa saradnicom iz Srbije i koji je deponovao na računu u Austriji.

POGLEDAJTE KOGA SVE TRAŽI EUROPOL!

foto: eumostwanted.eu

Međutim, Aldi je od povreda preminuo, a ubice, među kojima i inicijator zločina Olivera Ristić Petrović, pobegle pa je za njima raspisane poternice.

Italijanski istražitelji su utvrdili da je ubijeni Karli još od 2011. sarađivao sa Oliverom, kojoj je u poslednjih sedam godina pozajmio čak 240.000 evra, što u gotovini što u nakitu. Ubijeni Karli, pisali su mediji na Apeninima, bio je umešan u mrežu prostitucije i prodaje dragulja na crnom tržištu.

Zanimljivo je da kriminalna karijera Milana Pešića počinje nakon što je njihovo druženje preraslo u ljubavnu vezu. Da li po Oliverinom nagovoru ili jednostavno dojavi, da u kući jednog muškarca u Surčinu ima para, Pešić je sa saučesnikom maltretirao čoveka, ali im je plen bio samo nekoliko hiljada dinara.

Uhapšen je, priznao je razbojništvo i pušten je, što je iskoristio da se Oliveri pridruži u Italiji. Posle zločina na “čizmi”, Pešić se vratio u Srbiju, ali je u aprilu 2018. uhapšen zbog serije razbojništava, u kojima je “zaradio” više od deset hiljada evra. Interesantno je da u momentu hapšenja kod sebe nije imao para, pa se verovalo da je sav novac upravo dao Oliveri.

foto: eumostwanted.eu

O Oliveri Petrović Ristić italijanski mediji su pisali i pre skoro deceniju kada je uhapšena nakon što je od jednog 80-godišnjeg monaha uzela skoro 50.000 evra. Novac joj je davao za “lečenje oca”. Na kraju je monaha zavela, snimila seksualni odnos sa njim. Pokušala je da ga uceni navodeći da će snimak staviti na internet, ali je on to prijavio policiji pa je uhapšena.

foto: eumostwanted.eu

U okviru kampanje “Kriminal nema pol”, Europol navodi da broj žena koje se bave kriminalnim aktivnostima povećao se poslednjih decenija, mada je tempo tog rasta sporiji nego kod muškaraca. Kao jedan od objašnjenja za taj trend Europol navodi da je moguće da su tehnološki napredak i socijalne norme oslobodile žene kućnih poslova i povećali njihovu zastupljenost na “tržištu kriminala”.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track