FATALNA OLIVERA SE KRIJE U SRBIJI? Ceo svet traži OPASNU Srpkinju jer je ubila bogatog italijanskog zlatara, a jatak joj partner i bivši policajac! EVO ŠTA SE KRIJE IZA NJENOG PLANA
Foto: eumostwanted.eu

opasne namere

FATALNA OLIVERA SE KRIJE U SRBIJI? Ceo svet traži OPASNU Srpkinju jer je ubila bogatog italijanskog zlatara, a jatak joj partner i bivši policajac! EVO ŠTA SE KRIJE IZA NJENOG PLANA

Crna Hronika -

Olivera Petrović Ristić (36), državljanka Srbije, koja u ltaliji važi za jednog od najtraženijih begunaca i zbog brutalnog ubistva tršćanskog zlatara Alda Karlija, veruje se da je posle zločina utočište našla u Srbiji.

Da je boravila u Srbiji, pretpostavlja se jer se njen partner Milan Pešić, nekadašnji policajac, ubrzo posle ubistva trščanskog zlata 20. decembra 2017. godine vratio u domovinu. U vreme kada je došao iz Italije za njim nije bila raspisana medunarodna poternica, a o tome da se ubrzo posle ubistva zlatara vratio u domovinu, potvrđuju razbojništva zbog kojih je uhapšen i pravosnažno osuden.

Prve pljačke zbog kojih sada robija bile su u februaru 2018, mesec i po dana posle ubistva u Trstu kaže sagovornik blizak bezbednosnim službama. Pešić je uhapšen u aprilu u kući u Kaluderici, četiri meseca posle zločina u Trstu.

Utvrdeno je da je od kraja februara do momenta hapšenja opljačkao nekoliko pumpi i prodavnica iz kojih je odnosio plen vredan i nekoliko stotina hiljada dinara.

- Iako mu je plen bio nekoliko hiljada dinara, u momentu hapšenja bio je švorc. Ne verujem da je za nepuna dva meseca potrošio toliko para. Pre da je novac dao nekome kome je slepo verovao i ko je imao veliki uticaj na njega, a to je jedino bila Olivera Petrović Ristić, jer je zbog nje bio spreman da ubije i opljačka. Zbog nje je i ogrezao ukriminal i to dva meseca pre ubistva u Italiji, kada je uhapšen posle razbojništva nad jednim stanovnikom Surčina. I u tu pljačku krenuo je po njenom nagovoru - podseća izvor.

Osim tog "izdržavanja", razlog zbog koga bi Olivera došla u Srbiju jeste i to sto je naša državljanka, pa ukoliko bude locirana ovde, ne može biti izručena Italiji, koja je za njom raspisala medunarodnu poternicu. Svaka zemlja, osim Srbije je u obavezi da je uhapsi i izriči Italiji koja je potražuje.

S druge strane, ako u Srbiji bude uhapšena, Italija moraju da našem pravosudu ustupe postupak protiv nje ili da je osude pa da kaznu odrobija u srpskom zatvoru. Naravno, ukoliko u Srbiji ne bude uhapšena zbog nekog drugog krivičnog dela - zaključuje izvor.

Olivera Petrović Ristić se našla u najnovijoj kampanji Europola "Kriminal nema pol", u kojoj su prikazane najtraženije žene iz svih država Evrope. U kampanji "Kriminal nema pol" navedeno je da su žene podjednako sposobne da počine teška krivična dela kao i muškarci, te da se kriminalci oba pola traže zbog zločina kao što su ubistva, trgovina drogom, prevare, krade i trgovine ljudima. Sve članice Europola, 21 država, izabrale su po jednog od svojih najtraženijih begunaca kao predstavnika ove kampanje, "čast" Italije brani upravo ova surova državljanka Srbije. Svim beguncima maska pokriva lice, a korisnici sajta treba da pogode pol kriminalca, dok delovi maske postepeno nestaju. U četiri koraka, postepeno se otkriva i krivično delo zbog kojeg je taj begunac tražen.

foto: eumostwanted.eu

Pre nego što korisnik sajta ugleda Oliverino lice, obavešten je da je optužena ubistvo 75 godišnjeg Karla Aldija, koji je nasilno pretučen dok je bio vezan i na kraju zadavljen. Navedeno je i zločin počinjen u pokušaju pljačke žrtve te da muje Olivera Petrović Ristić, sa saučesnicima, ukrala novac i dragocenosti.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track