Najnovije vesti

OVOG NEMA NI U HOLIVUDU: Pijani Čačanin odvalio vrata na stanici pa policiji uzeo lisice?! A tek da čujete njegovu odbranu i spisak pića koje je popio!
Foto: Zorana Jevtić

Evo koliko će sad morati da plati

OVOG NEMA NI U HOLIVUDU: Pijani Čačanin odvalio vrata na stanici pa policiji uzeo lisice?! A tek da čujete njegovu odbranu i spisak pića koje je popio!

Crna Hronika

ČAČAK - M. S. (30) iz Trnave kod Čačka osuđen je na kaznu od 120.000 dinara, pošto je pijan odvalio vrata na policijskoj stanici u Slatini i u džep stavio lisice za vezivanje američke proizvodnje, vredne 1.552 dinara.

Optužni predlog OJT u Čačku teretio je orkviljenog za dva krivična dela, uništenje i oštećenje tuđe stvari i oduzimanje tuđe stvari, pa je zbopg svakog kažnjen sa po 60.000 dinara, a presudu je izrekao i javno objavio Osnovni sud u Čačku.

Sud je utvrdio da je okrivljeni 3. decembra prošle godine u 3.30 sati, jer je izgubio kontrolu nad svojim autom i udario u stubi i kontejner pored puta, došao do prostorija Policijskog odeljenja u Slatini i nogom udario u jednokrilna vrata usled čega je pukla brava. Ušao je u stanicu, bez namere da pribavi protivpravnu imovinsku korist, ali je u džep stavio par službenih lisica.

Okrivljeni je u svojoj odbrani potvrdio da je nasilno upao u stanicu pošto je na jednom veselju u kafani popio četiri manja bokalčića rakije i četiri mala piva, pa odlazeći sleteo s puta i ostao u kolima dva sata u nesvesti oblivljen krvlju.

Kad se osvestio počeo je da doziva pomoć, ali dvoja kola nisu htela da mu stanu, te je primetio parkiran policijski automobil, lupao je u staklo ali nije dobio odgovor.

Kada je podigao pogled video je da u prostorijama stanice u Slatini gori svetlo, jedna se uspeo uz stepenice ali tu nije bilo nikoga da mu otvori, pa je nogom udario u drvena vrata koja su bila slaba i odmah su se otvorila. Tu je, dodaje, protrljao oči kako bi sklonio krv koja mu se lepila, spazio na stolu telefon, odmah pozvao hitnu pomoć a zatim i policiju i objasnio šta se dogodilo. Tvrdi da mu dežurni policajac u Čačku nije verovao pa je pozvao na isti broj stanicu u Slatini kako bi se uverio da ovo lice zove iz te stanice. Tada mu se okrivljeni javio, predstavio se, i ponovo tražio pomoć.

Ne može da objasni zbog čega su kod njega pronađeni nož i policijske lisice, koji su mu oduzeti posle dolaska policije na odeljenje Urgentne medicine opšte Bolnice u Čačku, gde je bio dovezen tog jutra iz Slatine.

(Kurir.rs/RINA)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...