LIDIJA (48) JE U MOMČILOVU (59) KUĆU DOVELA BATINAŠE KOJI SU GA TUKLI DO SMRTI: Kaže da ga nije ona ubila, ali je odala njegova krv na farmerkama! Brani se da je trag od KAŠLJANJA?!
Foto: Privatna Arhiva

zločin u svrljigu koji je potresao celu srbiju

LIDIJA (48) JE U MOMČILOVU (59) KUĆU DOVELA BATINAŠE KOJI SU GA TUKLI DO SMRTI: Kaže da ga nije ona ubila, ali je odala njegova krv na farmerkama! Brani se da je trag od KAŠLJANJA?!

Crna Hronika -

Lidija Stejković (48) iz Svrljiga, koja je 5. aprila prošle godine osuđena na godinu i po zatvora jer nije prijavila ubistvo Momčila Simonovića (59) iz sela Galibabinac, a oslobođena je optužbe da je učestvovala u samom zločinu, ponovo se u utorak našla pred sudom nakon što je apelacija ukinula prvostepenu presudu. Ona je izjavila da nije kriva i da joj sve nameštaju.

Svirepo ubistvo se dogodilo u noći između 7. i 8. novembra 2016. godine, i za njega je prvobitno bila okrivljena Lidija. Ona se teretila da je u njegovu kuću dovela razbojnike koji su ga tukli do smrti. Prema navodima optužbe, "tipovala" je Simonovića jer je znala da poseduje novac i druge vredne stvari, pa je zloupotrebom dugogodišnjeg prijateljstva i poverenja pomogla razbojnicima koji su ga mučili, a zatim i usmrtili.

Glavni dokaz koji bi mogao da rasvetli ubistvo u Galibabincu jeste mrlja od krvi pronađena na Lidijinim frmerkama. Oko toga je na ponovljenom suđenju i vođena najveća rasprava. Ona je najpre tvrdila da se radi o tragovima krvavog kašlja Simonovića nastalih mesecima pre njegovog ubistva, kada ga je vozila do bolnice, ali je u utorak na ročištu tvrdila kako te farmerke nikada nije ni obukla. Pred novinarima se čak branila da joj sve namešteno i da je zapravo ona žrtva.

Sudski veštak ni ovoga puta nije mogao precizno da objasni kada su mrlje nastale i kako, prilikom transporta Simonovića kod lekara ili prilikom zločina. Pojasnio je da sam oblik mrlje, koji je jedinstven, govori da se pre radi o mrlji nastaloj prilikom transfera nego prilikom zločina, jer bi u tom slučaju bilo raspršivanja krvi u vidu sitnih kapljica.

Motiv teškog zločina po svemu sudeći je koristoljublje. Zločinci, koji su upali u kuću Simonovića tražeći njegovu ušteđevinu, do danas nisu pronađeni. U Višem javnom tužilaštvu kažu da postoji naredba o sprovođenju istrage protiv N. N. lica zbog sumnje da su zajedno učestvovali u ubistvu Momčila Simonovića, te da policija radi po njihovim zahtevima.

Do danas nije razjašnjeno da li je Simonović imao novac u kući, i koliko. Tokom suđenja nisu pronađeni ni dovoljni dokazi za Lidijino učešće u ubistvu, pa joj je suđeno samo za neprijavljivanje zločina. Apelacioni sud je smatrao da je prvostepena presuda neodrživa, jer iako je Zavod za sudsku medicinu našao da se ne može s potpunom sigurnošću utvrditi kako je nastala krvna mrlja na njenim farmerkama, prvostepeni sud je smatrao da je to dovoljan dokaz da je bila prisutna na mestu zločina.

Ne odustajem dok pravda ne bude zadovoljena. Ajde što ga opljačkaše, ali što ga krvnički ubiše. Ona i njeni prijatelji - rekla je kroz plač posle suđenja sestra ubijenog Toplica K., pokazujući na Lidiju.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track