BIZARAN SLUČAJ NA DEDINJU: Memedovićev komšija ZAKOPAO MAJKU U GARAŽI zbog penzije od 1.700 evra!
Foto: Sonja Spasić

Jezivo otkriće u elitnom naselju

BIZARAN SLUČAJ NA DEDINJU: Memedovićev komšija ZAKOPAO MAJKU U GARAŽI zbog penzije od 1.700 evra!

Crna Hronika -

Užas: Slobodan Perišić držao mrtvu staricu u krevetu, pa u kadi, da bi je na kraju zatrpao u rupu u garaži u dvorištu njihove kuće. Pretpostavlja se da je Stevana Perišić umrla prirodnom smrću

Slobodan Perišić (53), prvi komšija Jovana Memedovića, novinara i autora emisije „Sasvim prirodno“, zakopao je telo svoje nepokretne majke Stevane (83) u njihovoj garaži u beogradskom elitnom naselju Dedinje kako bi posle njene smrti nastavio da prima staričinu deviznu penziju od 1.700 evra!

Zasad se pretpostavlja da je Stevana preminula još 11. oktobra, ali da sin nije želeo da prijavi njenu smrt i sahrani je na groblju, već je majčino telo 13 dana držao u njihovoj zajedničkoj kući.

foto: Sonja Spasić

Žena ga prijavila

- Slobodana je juče policiji prijavila bivša supruga Ružica, koja živi u istom dvorištu, ali u drugoj kući. Ona je ispričala da bivšu svekrvu nije viđala danima, a kad je pitala Slobodana gde je ona, rekao je da je bolesna i da je u bolnici. Međutim, žena nije poverovala u to, a kada je u garaži videla sveže zakopanu rupu, posumnjala je da je Slobodan tu zatrpao mrtvu majku - kaže izvor i dodaje da je policija posle ženine prijave zakucala na vrata Perišića, koji je bio u crnini.

- Na pitanje policajca s kim živi, Slobodan je odgovorio „s majkom“. Upitan gde je ona, on je ko iz topa rekao: „Umrla je“. Policajac ga je potom pitao gde je sahranio staricu, a on je izgovorio: „U garaži“, uz komentar da nije imao novca za sahranu. Službenici su mu potom objasnili da je mogao da se obrati za pomoć nekoj instituciji i da je imao mogućnost da država plati sahranu. Na to je rekao da nije znao za tu opciju i mnogo se uznemirio - kaže izvor Kurira.

Ubrzo je utvrđeno da je Stevana umrla još 11. oktobra.

- Kad je preminula, sin ju je umotao u čaršav, stavio u krevet i pokrio. Posle nekoliko dana leš je počeo da zaudara, pa je mrtvu majku prebacio u kadu. Svakog dana je dolivao ledenu vodu i menjao led ne bi li sprečio da se telo raspadne. Međutim, ni to nije uspelo, jer je telo počelo da se raspada i da smrdi sve jače. Tada je odlučio da zakopa majčin leš u garaži. To je i učinio 20. oktobra. Majku je sve s čaršavom stavio u iskopanu rupu, a potom ju je zatrpao zemljom - objašnjava sagovornik.

Komšije porodice Perišić, među kojima je i novinar RTS Jovan Memedović, juče su bile zaprepašćene. Memedović je juče, dok je trajao uviđaj, doveo pse kući i u čudu je bacio pogled na policajce. Međutim, nije želeo ništa da komentariše.

foto: Sonja Spasić

Nije radio nigde

Druge komšije su ispričale da je Slobodan bio pomalo čudan.

- Nikada nigde nije radio. Znamo da je brinuo o teško pokretnoj majci. Nekoliko puta sam čula da je govorio da ne može više da je trpi i da vodi računa o njoj, valjda mu je bila naporna - kaže komšinica i dodaje da se Slobodan razveo od supruge i da su bili u lošim odnosima.

Naložena obdukcija

LEŠ SE RASPAO

Policija je juče odvela Slobodana Perišića na razgovor u policijsku stanicu.

- Naložena je obdukcija tela Stevane Perišić kako bi se utvrdilo da li je preminula prirodnom smrću. Leš je u fazi raspadanja, tako da juče nije bilo moguće utvrditi tačan uzrok smrti - kaže izvor.

RAZGOVOR SA UVIÐAJA

Policajac: S kim živite?

Slobodan: S majkom.

Policajac: Gde vam je majka?

Slobodan: Umrla je.

Policajac: Gde je sahranjena?

Slobodan: U garaži!

foto: Kurir

Kurir.rs/Branka Travica Foto: Sonja Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track