MORBIDNO! NIKOLA (30) SLIKAO MRTVU MILICU (28) NJENIM TELEFONOM: Često je dolazila u moj stan, tu smo se drogirali! Uplašio sam se kad sam video da je mrtva! Telo danima skrivao u stanu
Foto: Kurir

užas

MORBIDNO! NIKOLA (30) SLIKAO MRTVU MILICU (28) NJENIM TELEFONOM: Često je dolazila u moj stan, tu smo se drogirali! Uplašio sam se kad sam video da je mrtva! Telo danima skrivao u stanu

Crna Hronika -

Nikola Kovačević (30), osumnjičen da je pokušao da sakrije telo poznanice Milice Stanojević (28), koja se najverovatnije predizirala i preminula, juče je priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Kovačević je uhapšen još u četvrtak uveče, nakon što je nađeno telo devojke čiji nestanak su roditelji prijavili 17. oktobra. Devojka se kako se sumnja, predozirala u stanu u Bloku 63, koji koristi njen poznanik Kovačević.

Telo je nađeno u gepeku "sitroena c5" na parkingu u Nehruovoj ulici kod broja 95, a u vozilu su bila četiri momka, osumnjičeni Kovačević i njegovi drugovi Ivan V., Miloš G. i Dušan D. Tada je klupko nestanka, smrti i skrivanja Miličinog tela počelo da se odmotava.

Kovačević je u prvom iskazu policiji priznao da je hteo da se oslobodi tela i da ga baci na mesto gde ga niko ne bi našao, ali da Milicu nije ubio već se predozirala.

- Milica je često dolazila kod njega u stan, gde su se drogirali, kao da se ona pre nekoliko dana predozirala i preminula - naveo je Kovačević.

Njega je tada, kako je tvrdio policajcima, uhvatila panika, "plašio se da pozove policiju i Hitnu pomoć", pa je razmišljao šta da uradi sa telom.

Prema prvobitnoj izjavi Kovačevića, kada je telo počelo da truli i da se od njega širi neprijatan miris, pozvao je prijatelje da mu pomognu da se otarasi tela. Odlučili su da telo stave u krevet i tako ga iznesu iz zgrade, međutim, po svemu sudeći, su se umorili pa su krevet ostavili na drugom spratu, a telo izneli u kesi...

Kovačević je naveo da je, da bi imao dokaz da nije ubio Milicu, napravio nekoliko fotografija njenog beživotnog tela i to njenim telefonom!

Dok su nosili telo ono je počelo da se raspada, pa su se Kovačević i njegovi saučesnici uspaničili. Tragovi krvi ostali su vidljivi u zgradi i liftu, a muškarcima je pakleni plan propao kada ih je neko od stanara prijavio policiji da "izgleda kao da iznose telo iz zgrade".

Policija je brzo došla na lice mesta, u zgradi je pronađena Miličina torba, dokumenta i mobilni telefon sa fotografijama njenog tela koje su napravili!

Policija je okupirala ceo blok 63 i započela potragu za muškarcima i telom. Telo je pronađeno u gepeku Kovačevićevog automobila, a mladići, koji su krenuli da ga odvezu na neku zabačenu lokaciju, bili su u kolima.

Ubrzo nakon toga uhapšen je i Kovačević.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track