SUĐENJE DECENIJE PRATI SVE VIŠE MISTERIJA! Zoran Marjanović otkrio na sudu: Na nasipu je bilo još 7 osoba! One nikad nisu identifikovane
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

UBISTVO PEVAČICE u borči

SUĐENJE DECENIJE PRATI SVE VIŠE MISTERIJA! Zoran Marjanović otkrio na sudu: Na nasipu je bilo još 7 osoba! One nikad nisu identifikovane

Crna Hronika -

Iskaz pred sudskim većem... Optuženi suprug Jelene Marjanović ispričao je da je na nasipu u Crvenki, u vreme kada je ona nestala, bilo sedam ljudi, koji nikada nisu identifikovani

Zoran Marjanović (41), koji je optužen da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu, pevačicu „Granda“ Jelenu Marjanović, otkrio je, iznoseći svoju odbranu pred Višim sudom u Beogradu, da je u vreme zločina na tom mestu bilo sedam ljudi, koje istražitelji u prethodne tri i po godine uopšte nisu identifikovali!

On je detaljno opisao susrete sa njima, šta je primetio, ali i kako mu je bilo neobično što ga je vozač karavana, koji je prošao pored njega i Jane nasipom dok su pokušavali da pronađu Jelenu, gledao u oči sa osmehom na licu!

Targetiran

Taj čovek, prema Zoranovim rečima, nije identifikovan.

- Ja sam od prvog dana targetiran da budem žrtveno jagnje. Postoje imena do kojih ćemo kasnije tokom postupka doći. Ja se ne plašim ničega - rekao je Zoran Marjanović, negirajući navode optužnice koja ga tereti da je Jelenu presreo dok je trčala, namamio je da siđe sa nasipa, na kom je ostala njihova ćerka Jana, i ubio je sa devet udaraca tupim predmetom u glavu.

foto: Zorana Jevtić

On nije izgovorio imena ljudi na koje misli, ali je pred sudom, objašnjavajući da je toga dana na nasipu u Crvenki bilo puno ljudi, ispričao da je, čim su stigli, primetio decu koja su igrala fudbal, ženu srednjih godina koja je sedela na panju pored njih, ali i čoveka svetlije kose vezane u rep, koji je došao na nasip sa detetom. Opisao je i dvojicu mladića, od kojih je jedan radio kolutove, za koje mu je kasnije rečeno da su identifikovani kao sportisti.

Pošto je Jelena otrčala nasipom, a on ostao sa ćerkicom Janom, kako je rekao, primetio je ženu koja je čuvala koze, a koja je saslušana kao svedok u istrazi.

- Jana je potrčala ka kozama, ali sam je zadržao, nisam joj dao da se približi jer je bila sezona krpelja. Jana i ja ostali smo još neko vreme tu, gledali smo decu koja su igrala fudbal, a onda smo krenuli nasipom u laganu šetnju. Opisaću redosled onih koje smo tada sreli - obratio se optuženi za ubistvo supruge sudskom veću.

foto: Privatna Arhiva

Čovek s motkom

On je naveo da je prva osoba koju su sreli muškarac koji im je naišao u susret.

- Nosio je motku, drvenu, crne boje. Bio je nižeg rasta, crne kose. Malo sam se pomerio u stranu da prođe, to mi je bilo malo čudno dok smo se mimoilazili - rekao je on i otkrio da, koliko zna, taj čovek nije identifikovan.

- Primetio sam potom beli „jugo“, koji je išao iz pravca zemunskog mosta. Išao je malo većom brzinom, pa sam se sa detetom pomerio u stranu. Mlađa osoba je bila za volanom, muškarac, čula se glasna muzika iz automobila, a neko je sedeo i na mestu suvozača. Tada sam ponovo pogledao i nisam video Jelenu. U susret nam je naišao stariji čovek, imao je preko 60 godina, bio je na biciklu. Nosio je kačket i naočare sa većom dioptrijom, odlučio sam da ga zaustavim i pitam da li je sreo ženu koja trči ili se kreće iz suprotnog prava. Stao je, sišao sa bicikla i kratko rekao: „Ne“ - objasnio je Zoran trenutak kada je već počela da ga hvata panika zbog toga što Jelene nema. Prema njegovim rečima, tada je prvi put pozvao suprugu, ali ona nije odgovarala na telefonski poziv.

Osmeh

- Mi smo nastavili da se krećemo nasipom. U jednom momentu video sam karavan ili SUV, ne mogu da kažem koje marke, ali stajao je paralelno sa šipražjem pored nasipa. Krenuo je u jednom trenutku, išao je ka nama, vozač i ja pogledali smo se u oči, imao je blagi osmeh na licu. Prošao je nasipom - naveo je optuženi, uz objašnjenje da je tada sa ćerkicom već stigao blizu druge rampe na nasipu, blizu smetlišta, do kojeg je Jelena obično trčala, ali supruge nije bilo.

- Pogledao sam ka smetlištu i video kod rampe auto tamne boje, možda je bio polo ili neki sličan. Vrata vozača su bila otvorena, a potom je taj auto otišao. Kada smo dete i ja već prišli rampi, video sam muškarca i ženu koji su sedeli i spremali se da krenu. Ubrzao sam korak i pitao ih da li su videli moju ženu, i oni su odgovorili da nisu. Tada sam pozvao brata i rekao mu da smo izgubili Jelenu - rekao je Zoran i dodao da je sreo još dva muškarca, koji su gurali kolica, ali da su mu i oni rekli da Jelenu nisu videli.

Šta mu je bilo sumnjivo

RASPETLJANI UČKURI NA TRENERCI

Pre nego što je krenula na trčanje, prema rečima Zorana Marjanovića, Jelena je Jani dala vijaču, a potom je zategla učkure na donjem delu trenerke.

- Vezala je taj kanap, učkur, u duple mašnice, uvek je to radila i kratko nam rekla: „Odoh ja.“ Popela se na nasip i krenula da trči, to je poslednji put da sam video suprugu - ispričao je Zoran uz uzdah, a onda objasnio da je kasnije primetio na fotografijama da su učkuri odvezani.

Optužnica

TAJANSTVENI CRNI AUTOMOBIL

U optužnici koja je podignuta protiv Zorana Marjanovića, kako je Kurir pisao, u delu u kom su sudski veštaci opisali nalaz vremensko-prostornog veštačenja, navodi se da se na nasipu „uočava crni automobil koji ide sleva nadesno“.

foto: Marina Lopičić

- Vidi se čovek koji se kreće za njim, na rastojanju od oko pola metra. Čovek sustiže automobil, prolazi ga, zatim automobil ponovo kreće, sustiže čoveka i tada zastaje. Čovek sa zadnje strane obilazi prema mestu suvozača, tj. ulazi s desne strane u automobil i nastavlja da se kreće laganom brzinom - navodi se u dokumentu. Ovaj automobil snimile su sigurnosne kamere na kući porodice Jahović u Crvenki, i to u vreme ubistva pevačice Jelene Marjanović.

Kurir.rs/ Jelena Spasić Foto: Zorana Jevtić,Privatna Arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track