CRNA GORA NE PAMTI TAKO SUROVO UBISTVO: Tinejdžer koji je brutalno izmasakrirao devojčicu Kristinu Raičević vraćen u prihvatilište za maloletnike
Foto: Vijesti.me/Svetlana Mandić

ODLUKA SUDIJE ZA MALOLETNIKE

CRNA GORA NE PAMTI TAKO SUROVO UBISTVO: Tinejdžer koji je brutalno izmasakrirao devojčicu Kristinu Raičević vraćen u prihvatilište za maloletnike

Crna Hronika -

Šesnaestogodišnji B. N. iz Nikšića koji se sumnjiči za ubistvo sugrađanke Kristine Raičević (18), odlukom sudije za maloletnike Višeg suda u Podgorici, vraćen je ponovo u Centar Ljubović. On je bio u toj ustanovi dok Apelacioni sud nije odredio da se prebaci u istražni zatvor. Ipak, sudija je ponovo doneo odluku da on bude upućen u ovo prihvatilište.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Vijesti.me/ Savo Prelević

Kako osumnjičeni spada u kategoriju mlađeg maloletnika, pošto nije napunio 16 godina, njemu ne može biti izrečena zatvorska kazna. Mlađem maloletniku se za krivično delo za koje je zaprećena kazna duža od pet i deset godina zatvora može izreći institucionalna mera u trajanju od šest meseci do maksimalno tri godine u Centru Ljubović ili u zatvoru za maloletnike.

Za ubistvo Kristine Raičević saznalo se u septembru, kada je jedan meštanin, koji je čuvao stoku, njeno telo pronašao u kanalu u blizini jezera Krupac.

Policija koja je došla na lice mesta odmah je po stravičnim ranama po tinejdžerkinom telu zaključila da je reč o ubistvu.

U daljoj istrazi značajno je pomogla jedna Kristinina rođaka, koja je crnogorskim istražiteljima ispričala da se devojčica prethodno preko aplikacije Vajber dopisivala sa B. N, nakon čega je on pronađen i priveden. Pregledom njihove prepiske stražitelji su donekle uspeli da sklope mozaik i odgonetnu šta je prethodilo jezivom ubistvu.

Kristina je kobnog dana bila u selu kod R. R, a zatim je krenula ka gradu gde je, ispostaviće se kasnije, trebalo da se sastane sa maloletnikom. Sat vremena nakon što je napustila selo, njen telefon je bio nedostupan.

Sastala se sa B. N. i zajedno su seli u taksi, koji ih je odvezao do jezera Krupac. Maloletnik je, ispostavilo se kasnije, sve vreme kod sebe imao nož.

Krvavi tragovi pronađeni na njegovim patikama podudaraju se sa Kristininim DNK, zbog čega se pretpostavlja da ju je upravo on, tu pokraj jezera, brutalno izbo po grudima i glavi. Dok je nesrećna devojka, kako je ukazao veštak, krvarila u velikim bolovima, maloletnik je njeno telo odvukao do obližnjeg jarka i bacio ga.

foto: Vijesti.me/Svetlana Mandić

- Od ubodnih rana devojka je trpela fizičke bolove jakog intenziteta dužeg trajanja, kao i duševne bolove jakog intenziteta, a nakon toga B. N. odvukao i njeno telo bacio u jarak, napuštajući lice mesta - navedeno je u Odluci.

Inače, Centar "Ljubović" u kojoj će maloletnik boraviti je ustanova socijalne i dečje zaštite u Crnoj Gori, koja se bavi institucionalnom zaštitom nezavodskog tipa, dece sa problemima u ponašanju. U Centru se zbrinjavaju, vaspitavaju i osposobljavaju deca i omladina oba pola, državljani Crne Gore kao i strani državljani.

(Kurir.rs/Dan, J.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track