NASLEDNIK BALKANSKOG ESKOBARA PAO U GRČKOJ: Srpski fantom preuzeo posao od  vođe ŠKALJARSKOG KLANA i postao jedan od najmoćnijih narko dilera! Kod Tišme pronađen KOKAIN VREDAN 5 MILIONA EVRA!
Foto: screenshot, Privatna Arhiva

AKCIJA

NASLEDNIK BALKANSKOG ESKOBARA PAO U GRČKOJ: Srpski fantom preuzeo posao od vođe ŠKALJARSKOG KLANA i postao jedan od najmoćnijih narko dilera! Kod Tišme pronađen KOKAIN VREDAN 5 MILIONA EVRA!

Crna Hronika -

Napokon dolijao: Milan Tišma (45) označen je kao jedan od najmoćnijih trgovaca drogom, koji direktno s latinoameričkim kartelima ugovara prevoz velikih količina kokaina u Evropu

Državljanin Crne Gore Milan Tišma (45), koji navodno već desetak godina živi u Beogradu, uhapšen je u Atini zbog sumnje da je sa dvojicom Albanaca učestvovao u švercu skoro 104 kilograma kokaina izuzetne čistoće, vrednog oko pet miliona evra, koji je stigao iz Latinske Amerike.

Grčki mediji naveli su da se sumnja da je Tišma naslednik „balkanskog Eskobara“, odnosno da je posle hapšenja navodnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića u Antaliji prošle godine i njegovog izručenja Srbiji preuzeo da za njega vodi poslove u Grčkoj.

Pretres stanova

- Grčka policija u saradnji sa američkom DEA locirala je stan na području Agios Dimitrosa, u kom su članovi kriminalne grupe skladištili drogu, kao i stan u Heliopolisu, koji su takođe iznajmili. Sumnja se da su kokain kupovali direktno od latinoameričkih kartela i prebacivali ga brodovima. Deo droge pronađen je u sanduku ispod kreveta, a deo u rerni, pa se pretpostavlja da je bila vlažna i da su je tako sušili - preneli su mediji.

[tekovi... Kokain  krili ispod  kreveta  i u rerni
[tekovi... Kokain krili ispod kreveta i u rernifoto: screenshot

Oni sumnjaju da je vezu s kartelima održavao Tišma, koji je posao vodio iz Atine, i to kao najbliži saradnik misterioznog Ivana, odnosno „balkanskog Eskobara“. Inače, Ivan i „balkanski Eskobar“ su nadimci po kojima je Vukotić poznat u Atini.

- Prema informacijama kojima je raspolagala američka DEA, Milan Tišma smatra se „čovekom duhom“, jer je dosad bio neuhvatljiv. Važi za jednog od najmoćnijih trgovaca kokainom, koji direktno s kartelima ugovara prevoz velikih količina kokaina u Evropu. „Fantom iz Srbije“, kako nazivaju Tišmu, mozak je cele operacije, a njegovi albanski saradnici bili su zaduženi za distribuciju droge pošto bi stigla u Grčku - tvrde mediji.

Jovan Vukotić U ZATVORU U BEOGRADU

foto: Privatna Arhiva

Jovan Vukotić, za kog grčki istražitelji tvrde da je bio na čelu kriminalne grupe čiji je član uhapšeni Milan Tišma, podsetimo, na grčkoj je poternici, ali je Srbija odbila da ga izruči toj državi. On u zatvoru u Beogradu služi kaznu od 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanih makedonskih dokumenata.

Pored droge, policija je u stanu i jednom automobilu koji su koristili pronašla ukupno 828.000 evra. Izvori iz Grčke policije otkrivaju da se veruje da je ista kriminalna grupa, s Vukotićem na čelu, stajala i iza transporta 250 kilograma kokaina koji je 2017. zaplenjen u jednom stanu u Varkizi.

- Srpska mafija je Grčku pretvorila u tranzitnu stanicu za kokain koji stiže iz Latinske Amerike. Upravo je „srpski fantom“, koji je sada uhapšen, nastavio posao koji je vođa kriminalne grupe otvorio u Grčkoj. Kriminalna grupa bila je odlično organizovana, komunicirali su isključivo specijalizovanim softverom i svako je imao svoju ulogu - otkrili su izvori iz istrage.

Kurir.rs/ ekipa kurira Foto: Screenshot, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track