ŠARANOVIĆU 30 GODINA ROBIJE: Izrečena presuda za ubistvo advokata Zreleca na Vračaru, a evo šta je u završnoj reči poručio njegovoj udovici Anji
Foto: Privatna Arhiva

prva presuda za ubistvo advokata u Srbiji

ŠARANOVIĆU 30 GODINA ROBIJE: Izrečena presuda za ubistvo advokata Zreleca na Vračaru, a evo šta je u završnoj reči poručio njegovoj udovici Anji

Crna Hronika -

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu danas je izrekao prvostepenu presudu Vladimiru Šaranoviću povodom optužbi da je ubio advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine na Vračaru.

Šaranović je proglašen krivim i izrečena mu je kazna od 30 godina zatvora. Sud je utvrdio da je advokat Zrelec ubijen samo zato što je radio svoj posao.

Sud je kao motiv zločina utvrdio sukob Zreleca i Đaranovićevog rođaka Slobodana Šaranovića, koji mu je bio dugogodišnji klijent.

Podsetimo, ovo je prva presuda za ubistvo nekog advokata u Srbiji. Tužilaštvo je u završnoj reči predložilo sudu da Šaranovića osudi na maksimalnu zatvorsku kaznu za krivično delo teško ubistvo, između 30 i 40 godina zatvora, dok je odbrana tražila oslobađanje od optužbe.

Vladimir Šaranović se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, jer je u stanu

kojem je živeo sa suprugom pronađena izvesna količina marihuane.

Pokojni Zrelec
Pokojni Zrelecfoto: Privatna Arhiva

Podsetimo, Tužilaštvo smatra da je svoje navode optužnice dolazalo i tvrdi da se motiv ubistva Zreleca krije u pismu sada pokojnog Slobodana Šaranovića i tome da je Zrelec Šaranoviću otkazao punomoćje, te da je između njih postojao problem, jer je Zrelec zastupao Miloša Delibašića. Tvrdi i da je Vladimir bespogovorno izvršavao sve naloge Slobodana Šaranovića.

Šaranović je tokom suđenja negirao optužbe za ubistvo beogradskog advokata, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović.

U svojoj završnoj reči, obratio se udovici advokata Anji Zrelec navodeći da mu je žao njenog supruga, ali da on nema ništa sa ubistvom.

Hapšenje Šaranovića
Hapšenje Šaranovićafoto: MUP

Slobodanu Šaranoviću ubijeni beogradski advokat vodio je poslove u vezi sa kockarnicama i menjačnicama, a bio je angažovan i u postupcima u Srbiji i u Crnoj Gori koji su se protiv vodili zbog sumnje da je naložio ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića. Vladimir Šaranović je svojevremeno bio zaposlen u firmama svog ubijenog rođaka.

Mediji su ranije pisali da se u dokazima ovog predmeta nalazi i pismo za koje je Zrelec rekao "da se da policiji ukoliko mu se nešto dogodi", a koje je napisao Slobodan Šaranović.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja