Najnovije vesti

POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA: Tužilac traži po 15 godina za Zdravkovića i Maju Adrovac, a odbrana oslobađajuću presudu!
Foto: Aleksandar Jovanović, Dragan Kadić

završne reči

POKUŠAJ UBISTVA MILANA BEKA: Tužilac traži po 15 godina za Zdravkovića i Maju Adrovac, a odbrana oslobađajuću presudu!

Crna Hronika

Viši sud u Beogradu izreći će presudu Aleksandru Zdravkoviću i Maji Adrovac,optuženima za pokušaj ubistva Milana Beka, 29. novembra. 

U sudu su danas održane završne reči tokom kojih je zamenik tužioca naveo da je tokom postupka nesporno dokazana krivica okrivljenih, a potom predložio da im sud ne izrekne kaznu manju od 15 godina zatvora. 

Odbrana je u svojim završnim rečima zatražila od suda oslobađajuću presudu navodeći da je to jedina pravedna odluka koja može da se donese. Oni su se osvrnuli i na veštačenja stručnjaka sa Biološkog fakulteta Dušana Keckarevića i stručnjaka telekomunikacione struke navodeći da su njihovi nalazi otišli toliko predaleko sve u cilju da se održi optužnica u kojoj ne postoje nikakvi dokazi da su ovo dvoje izvršili krivično delo. 

Podsetimo, Maja Adrovac je posle prvog suđenja u ovom postupku bila oslobođena od optužbi zbog nedostatka dokaza, ali je ta presuda ukinuta i po odluci Apelacionog suda suđenje joj je ponovljeno u ovom zajedničkom postupku sa Zdravkovićem koji je uhapšen u međuvremenu.

Zdravković je u pritvoru je od hapšenja u julu 2016. godine, dok se Maja Adrovac brani sa slobode.

On je nakon što je ranjen u jednoj gradskoj pucnjavi i od tada je u pritvoru Okružnog zatvora. Prilikom hospitalizacije proveren je njegov DNK, na osnovu kojeg je povezan sa pokušajem ubistva biznismena.

Tereti se da je sa NN licem pokušao da ubije Beka, kao i da je doveo u pitanje život njegovog vozača Dragana Dragaša, i to tako što je pucao u njih kada je vozač usporio kretanje vozila kako bi daljinskim upravljačem otvorio kapiju Bekove kuće na Senjaku. Zdravković je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik "zemunskog klana", ali je optužbi oslobođen.

Beko je tokom svedočenja rekao da bi Zdravković mogao da bude napadač koji je pucao na njega, ali to nije mogao da tvrdi sa sigurnošću.

Kod Maje Adrovac, koja je bila uhapšena u julu 2015, nađeni su meci i DNK koji su je povezali sa napadom na biznismena, ali to Višem sudu u toku prvog postupka nije bio dovoljan dokaz da je osudi za umešanost u pokušaj ubistva, pa joj je izrekao oslobadajuću presudu u junu 2016.

Tu odluku je, medutim, Apelacioni sud ukinuo po žalbi tužioca i naložio da joj se ponovo sudi u istom postupku sa Zdravkovićem.

Sud je proletos odustao od saslušanja Majinog supruga, Ivana Adrovca kao svedoka, pošto je više puta bezuspešno pokušao da ga ispita putem video linka sa zatvorom u Švajcarskoj, u kojem on izdržava kaznu za krivična dela počinjena u toj zemlji.

(Kurir.rs/ I.M./ Aleksandar Jovanović, Dragan Kadić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...