DIRLJIVE SCENE RASTANKA RODITELJA OD SINA NASTRADALOG U NESREĆI U NEMAČKOJ: Sahranjen Marko Zdravković (22) u rodnom Brestovcu
Foto: Kurir, Privatna arhiva

nepregledna kolona rodbine, prijatelja i komšija

DIRLJIVE SCENE RASTANKA RODITELJA OD SINA NASTRADALOG U NESREĆI U NEMAČKOJ: Sahranjen Marko Zdravković (22) u rodnom Brestovcu

Crna Hronika -

LESKOVAC – Marko Zdravković (22) koji je poginuo prošle srede u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj sahranjen je danas na mesnom groblju u rodnom Brestovcu.

Njega je na put bez povratka, uz zvuke posmrtnog marša, ispratila nepregledna kolona rodbine, prijatelja i komšija, pišu Novosti.

Dirljive scene rastanka majke Tanje, oca Srđana i sestre Marije od tragično nastradalog mladića rasplakale su mnoge koji su se okupili u njihovom porodičnom domaćinstvu kako bi Marku odali poslednju počast.

Tokom proteklih nedelju dana na stotine ljudi je sa njima podelilo tugu i bol. O Marku u brestovačkom kraju govore samo najbolje. I u trenucima pred polazak ka večnoj kući ovog mladića prisećali su se njegove vrednoće, dobrote i poštenja pokušavajući da zadrže suze.

foto: Kurir

Marko je otišao u Nemačku pre mesec dana. Dobro se snašao u građevinskoj firmi u kojoj je radio, a njegov plan je bio da tamo i ostane.

Želeo je da zaradi više i da sebi i svojima omogući bolji život umesto, kako je govorio, preživljavanja. Teško je povređen u saobraćajnoj nesreći kod nemačkog grada Ninberga i posle nekoliko sati podlegao je povredama.

Marko je bio u BMW-u koji se, najverovatnije, zbog klizavog kolovoza sudario sa kamionom poljskih registracija. Putničkim vozilom je upravljao Markov dvadesetsedmogodišnji šef koji je stradao na licu mesta, dok se borba nemačkih lekara za Markov život završila bezuspešno.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track