OVAKO JE TOCILO ŠVERCOVAO DROGU: Heroin nabavljao u Turskoj, a prodavao ga samo krimi grupama! ŠOK DETALJI (FOTO, VIDEO)
Foto: MUP

VELIKA POLICIJSKA AKCIJA ZAPLENE

OVAKO JE TOCILO ŠVERCOVAO DROGU: Heroin nabavljao u Turskoj, a prodavao ga samo krimi grupama! ŠOK DETALJI (FOTO, VIDEO)

Crna Hronika -

U velikoj policijskoj akciji zaplene heroina i kokaina uhapšeni su vođa kriminalne grupe Mladen Novaković (37) zvani Tocilo, jedan od najvećih dilera heroina u Srbiji, kao i članovi njegove grupe Saša Nikolić i Velibor Cvetkov.

Prilikom pretresa osumnjičenih, kao i više lokacija koje su koristili na teritoriji Beograda, pronađena je droga čija se vrednost procenjuje na oko 5.000.000 evra.

Kako saznajemo, Tocilo je heroin godinama nabavljao u Turskoj, a potom ga dopremao u Srbiju.

foto: MUP

- Kupovao je veće količine heroina, na desetine kilograma, a onda tu robu prebacivao u Srbiju, gde je skladištio i prodavao drugim kriminalnim grupama u Srbiji. Otprilike je snabdevao pola Srbije heroinom - rekao je naš izvor iz istrage.

Tocilo nije odmah prodavao nabavljenu količinu, dodaje izvor.

foto: MUP

- Kada prebaci heroin u Srbiju, nije prodavao sve odmah, nego dobar deo i skladišti i skriva, pa u skladu sa potražnjom prodaje drugim grupama. U ovom konkretnom slučaju heroin je bio spakovan u specijalnim burićima koji su bili zakopani i sakriveni u okolini Mladenovca - priča naš izvor.

foto: MUP

On dodaje da je Tocilo uvozio isključivo heroin najveće čistoće i najboljeg kvaliteta koji se može naći na tržištu.

- To radi jer od jednog kilograma tog turskog heroina ovde može da napravi četiri ili pet kilograma, jer je toliko kvalitetan. Od ove zaplenjene količine, kada pomeša sa drugim dodacima i prekursorima, mogao je da napravi nekih 350 kilograma za prodaju. Prodavao je samo krimi grupama i ništa ispod jednog kilograma - kaže naš izvor iz istrage.

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je ova akcija MUP nastavak sjajnih rezultata i beskompromisne borbe protiv trgovine narkoticima.

foto: MUP

- Vrednost zaplenjenih narkotika procenjuje se na više od 5.000.000 evra, a policija je tokom ove akcije oduzela i više skupocenih automobila - izjavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track