LEGIJA HTEO DA UBIJE ČUMETA PO SVAKU CENU! ŽABAC OTKRIO KAKO MU JE NUDIO PARE DA BUDE MAMAC: Navuci ga da dođe ovde, dobićeš pola miliona, ja kažem čega!? Pa on mi je drug, a do juče je bio i vaš
Foto: Printscreen YouTube, Profimedia

šok ispovest

LEGIJA HTEO DA UBIJE ČUMETA PO SVAKU CENU! ŽABAC OTKRIO KAKO MU JE NUDIO PARE DA BUDE MAMAC: Navuci ga da dođe ovde, dobićeš pola miliona, ja kažem čega!? Pa on mi je drug, a do juče je bio i vaš

Crna Hronika -

Nebojše Tubić Žabac (58) kontorverzni biznismen iz Novog Sada tvrdi da mu je Milorad Ulemek Legija nudio pola miliona evra da bude mamac za klopku u kojoj bi ubili Surčinca Ljubišu Buhu Čumeta (55).

On navodi da je Legija bio besan što Čume hoće da izda "zemunce" i da nije žalio para da ga vidi mrtvog.

- Pripadnici zemunskog klana su posle otmice otišli u Francusku da se zezaju, trošili su pare. Kada su se vratili, bili su pohapšeni. Čume se družio sa ljudima bliskim vlasti i sa svojom elitom iz policije, pa su "zemunci" utripovali da ih je Čume izdao i odlučili su da ga ubiju - rekao je on.

Milorad Ulemek Legija uzeo je četiri miliona od otmice, priča Tubić. Prvi je bio otet Vuk Bajrušević, a Legija je tad uzeo pola, a ostatak dao "zemuncima" da podele.

- On je bio ta spona između otmičara i žrtvine porodice. Bio je garancija da će sve proći u redu ako se novac isplti kako je naloženo. Tako je bilo i kad su oteli Miškovića, za sat vremena su uzeli 8 miliona! Legija je tad odmah uzeo četiri i to mu se osladilo - kazao je Žabac.

- Gde je ona pi*ketina Čume, je l dolazio ovde? Navuci ga da dođe ovde, dobićeš 500.000. Kažem ja: čega 500.000? Alo, nisam ja cinkaroš, Čume je moj drug, a do juče je bio i vaš - ispričao je Žabac.

Tubić je kazao i da su Čumeta hteli da ubiju u Zemun Polju, ali je tada stradao njegov telohranitelj.

- Posle Legija i Rambo (Nenad Bujošević) koji je bio najbolji miner odu i miniraju Čumetovu firmu. Razneli su mu mašine koje je uzeo na lizing, a Čume je posle toga pobegao. Krio se jedno vreme u Zagrebu kod našeg zajedničkog prijatelja. Znao sam to, ali nisam hteo da kažem ovima (zemuncima). Bili su mu za petama pa je pobegao u Tursku. Bio je uvek za korak ispred njih, ali da je potrajalo, stigli bi ga - naveo je Žabac.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track