REŠENA MISTERIJA MASAKRA U JABUKOVCU! POLICIJA OTKRILA KLJUČNE DOKAZE: Proverava se Majin alibi, prvo rekla da ne poznaje Davora, pa priznala da su bili u vezi! NEOČEKIVANI OBRT
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

četvorostruko ubistvo

REŠENA MISTERIJA MASAKRA U JABUKOVCU! POLICIJA OTKRILA KLJUČNE DOKAZE: Proverava se Majin alibi, prvo rekla da ne poznaje Davora, pa priznala da su bili u vezi! NEOČEKIVANI OBRT

Crna Hronika -

Veštačenje oružja, metaka, nišana i prigušivača u slučaju masakra u Jabukovcu obavio je Nacionalno-kriminalističko-tehnički centar MUP Srbije i dostavljen je Višem tužilaštvu u Negotinu.

To tužilaštvo vodi istragu četvorostrukog ubistva - Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice Kazimirović (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53).

foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Posle hapšenja osumnjičenog kod njega je nadeno oružje "škorpion" i malokalibarska puška, iz koje su ispaljeni smrtonosni hici u žrtve.

Biološki tragovi osumnjičenog Pernića nađeni su i na malokalibarskoj pušci i na delovima "škorpiona". Njegovi tragovi su nađeni i na ostalom oružju koje je oduzeto od njega, kao što su poluautomatska puška, puška sa optičkim nišanom, gasna puška, ali i na mecima, laserskom nišanu, prigušivačima.

DNK profil Maje Bađikić, za koju je Pernić tvrdio da je učestvovala sa njim u zločinu, nije nađen ni na jednom oružju, niti na mecima i ostaloj opremi. Nepostojanje njenih bioloških tragova dokazuje da nije bila u kontaktu sa oružjem, niti da je pucala, kako je tvrdio Pernić.

Da je ikada bila u kontaktu sa oružjem ostali bi bar njeni parcijalni tragovi. Veštačenje pobija tvrdnje osumnjičenog.

Upravo je u prvom iskazu posle hapšenja, 25. avgusta, osumnjičeni Davor Pernic priznao ubistvo i naveo da je na salaš u Velja Vratni, na obodu Jabukovca, došao naoružan "škorpionom" i malokalibarskom puškom. Ispričao je da je prvo pucao u žene, a zatim u domaći na Raju, koji se vraćao na traktoru. Policiji je pokazao i gde je, na imanju svog oca, sakrio i ostale puške, nišane, prigušivače i municiju.

Kasnije je na saslušanju kod tužioca naveo i da je sve uradio jer je navodno hteo da pomogne u lečenju Maji Bađikić. Nepunih mesec dana nakon toga promenio je iskaz i naveo da je mu je Maja bila saučesnica, pa čak i da je ona pucala u dve žrtve, kao i da je sve uradio po njenom nagovoru.

Bađikićeva, koja je u to vreme bila u Austriji, po pozivu tužilaštva, doputovala je u Negotin. U početku je negirala da je bila u vezi s osumnjičenim Pernićem, ali je kasnije priznala, uz obrazloženje da ju je on progonio, te da je pretio da ce ubiti i nju i njene najmilije i dići ih u vazduh. Posle njenog hapšenja uzet joj je bris i DNK profil upoređen sa biološkim tragovima na oružju iz koga je pucano, ali i na onom nađenom na imanju Davorovog oca. Analize koje su sada dostavljene istražiteljima negiraju izmenjeni iskaz osumnjičenog Pernića o njenom saučesništvu.

Davor i Maja su trenutno na neuropsihijatrijskom veštačenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici. Na veštačenje, na predlog Višeg tužilaštva, prvo je upućen Pernić, a skoro mesec dana posle njega i Maja Bađukić, kojoj je krajem prošlog meseca produžen pritvor jer je, kako je naveo sud, "bila u vezi s Pernićem i znala je, a nije prijavila da on poseduje oružje".

Neuropsihijatri bi trebalo da uskoro iznesu svoje mišljenje da li je osumnjičeni Davor Pernić u momentu zločina za koji se tereti bio u duševno poremećenom stanju ili je bio uračunljiv, ali i da lije sklon izmišljanju i lažnom optuživanju. Takode, treba da utvrde i psihičko stanje Maje Badukić. Osim toga, još se čeka rezultat veštačenja mobilne komunikacije između Davora Pernica i Maje Badukić, a proverava se i njen alibi za sporni 7. avgust, kada su, oko podne, na imanju Kazimirovića ubijeni Raja i njegove majka, sestra i sestričina.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track