SVAĐALI SE, IZAŠLI IZ KAFIĆA, A ONDA MU JE UBICA ISPALIO METAK U GLAVU: Kako je ubijen Petar Arsić Peka!
Foto: Privatna arhiva

uhapšen OSUMNJIČENI

SVAĐALI SE, IZAŠLI IZ KAFIĆA, A ONDA MU JE UBICA ISPALIO METAK U GLAVU: Kako je ubijen Petar Arsić Peka!

Crna Hronika -

Petar Arsić (38), zvani Peka, iz Beograda ubijen je 28. februara 2018. ispred kafića „3K“ u beogradskom naselju Vidikovac, kada mu je nakon svađe, navodno pucao u glavu Strahinja Đ. (22), koji je danas uhapšen na Merdaru, i sumnjiči se da je ubio Arsića.

foto: Privatna Arhiva

Posle ubistva sumnjalo se da je motiv zločina povezan sa ubistvom Aleksandra Savkovića ispred kluba „Nana“ u decembru 2017, i navodilo se da su i ubica i ubijeni pripadnici grupe navijača FK Rad. Prvi rezultati istrage pokazali su da osu sumnjičeni za ubistvo i Arsić imali i neraščišćene odnose oko trgovine narkoticima.

Ubijeni Arsić bio je poznat policiji i za njim je u vreme ubistva bila raspisana potraga zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povreda.

Pucnjavi u kojoj je ubijen Arsić je prethodila svađa grupe mladića koja je došla u kafić.

- Arsić je bio u lokalu sa prijateljem. Dva sata nakon ponoći u kafić je došlo nekoliko mladića. Iz čista mira prvo su usledile čarke, međusobno psovanje, a onda su se dogovorili da izađu ispred kluba kako bi raščistili račune. Izašli su mladići, a za njima i Arsić sa prijateljem. Skoro na samom ulazu, napadač je pred očevicima ispalio Arsiću hitac u čelo i ubio ga na licu mesta - rekao je izvor Kurira blizak istrazi.

foto: Jelena Rafailović

On je dodao da je ubica pobegao.

- Kako bi sprečila njegovo bekstvo, policija je odmah pokrenula akciju „Vihor“ i naredila zaustavljanje i proveru svakog automobila, ali, nažalost, on nije uhvaćen i potraga se nastavlja - objasnio je naš sagovornik.

Ubijeni Arsić je poznat kao Peka i bio je navodno jedan od navijača FK Rad, dok se spekuliše da je S. Đ. bio blizak s Aleksandrom Savkovićem (27), koji je, nakon svađe i sukoba sa obezbeđenjem lokala, ubijen u decembru 2017. ispred beogradskog kluba „Nana“. Kao i Arsić, sumnjalo se i da je ubica navijač istog fudbalskog kluba.

foto: Privatna arhiva

Zbog ubistva uhapšen Ljubomir Lainović

Zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Arsića, u sredinom marta 2018. bio je uhapšen Ljubomir Lainović (22), sin bivšeg vođe novosadskog podzemlja i komandanta Srpske garde Branislava Lainovića Drugog. Njega je odao mobilni telefon koji je izgubio na mestu zločina.

Lainovićev sin se sumnjičoi da je sa grupom mladića, među kojima je bio i njegov saučesnik i prijatelj Strahinja Đ., došao u kafić i učestvovao u ubistvu Arsića.

Branislava Lainovića Drugog, oca uhapšenog Ljubomira Lainovića, ubili su članovi „zemunskog klana“ Miloš Simović i Sretko Kalinić 2000. godine ispred hotela „Srbija“ u Beogradu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja