SRAMNA ODBRANA ADVOKATA UBICE ŽENE: Patio sam za njom, ovo je i moja tragedija!
Foto: Screenshot, Privatna Arhiva

PRAVDANJE

SRAMNA ODBRANA ADVOKATA UBICE ŽENE: Patio sam za njom, ovo je i moja tragedija!

Crna Hronika -

Advokat Dragan Kecojević, koji je osuđen na devet godina zbog ubistva bivše partnerke, na sudu tvrdio da je zločin počinio u očaju

Dragan Kecojević (69), kog je Viši sud u Beogradu osudio na devet godina zatvora, a potom ga pustio na slobodu pošto je priznao da je 10. februara prošle godine ubio bivšu partnerku Vladanku Vučeljić (54), u odbrani koju je izneo posle hapšenja pokušao je da opravda zločin time što je patio za pokojnom, koja ga je mesec dana pre toga ostavila.

Planirao zločin

Podsetimo, u obrazloženju presude, kako je Kurir pisao, sudija je kao olakšavajuću okolnost za Kecojevića naveo njegove godine, ali i to što je bio zaljubljen u ženu koju je ubio!

U odbrani koju je izneo pred sudom, Kecojević, koji je inače advokat po struci, ispričao je da je zapravo planirao da izvrši samoubistvo pred Vladankom, a ne da puca u nju. - Vladanka je početkom godine donela odluku da prekine vezu sa mnom. To je za mene bio šok, kao grom iz vedra neba, ceo svet mi se srušio. Pitao sam se zašto, bio sam tužan, odbačen i za mene je to na neki način bio kraj života. Pomišljao sam na samoubistvo - branio se Kecojević na saslušanju.

On je potom opisao kako je redovno prolazio pored zgrade u kojoj je živela Vladanka, ali je to pokušao da opravda željom da je vidi, ali ne da je uhodi. Kobne večeri, kako je tvrdio, nameravao je da pokuša da je ubedi da se pomire, iako se na snimku koji su zabeležile sigurnosne kamere vidi da je došao naoružan i maskiran.

Hteo da se ubije

- Hteo sam da je molim još jednom ili da se pred njom ubijem. Dok je otključavala, ja sam ušao za njom i rekao joj da ne mogu da živim bez nje. Ona mi je odgovorila da je ne zanima. Bio sam besan, očajan, ne znam koliko puta sam pucao, verovatno sam ispalio svu municiju koja je bila - rekao je advokat.

Izvor Kurira blizak porodici nesrećne žene otkriva da je za njih posebno šokantno bilo to što je zločin koji je počinio pokušao da predstavi kao ličnu tragediju. - Sramno je to što je rekao - a doslovce je izgovorio da je „to što se desilo tragedija ne samo za njenu porodicu nego i za njega i njegovu“ - kaže sagovornik Kurira.

Kurir.rs/ J. S. Foto: Screenshot, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja