KIĆINOM UBICI ISPAO METAK: Policija došla do ključnog dokaza likvidacije! Stigla i potvrda da je EGZEKUTOR PROFESIONALAC
Foto: Facebook

istraga u toku

KIĆINOM UBICI ISPAO METAK: Policija došla do ključnog dokaza likvidacije! Stigla i potvrda da je EGZEKUTOR PROFESIONALAC

Crna Hronika -

Policija ima ključan dokaz u slučaju ubistva Ljubomira Markovića Kiće, bivšeg vođe Partizanove navijačke grupe Alkatraz.

Posle ubistva policija je na licu mesta pronašla neispaljeni metak, koji bi mogao da odvede do ubice i eventualno njegovih pomagača.

foto: Nemanja Nikolić

Metak je poslat na veštačenje da bi se videlo da li je na njemu moguće pronaći DNK ubice, a rezultati se očekuju. Ipak, kako navodi izvor iz policije, s tim dokazom treba biti veoma oprezan, jer postoji i mogućnost da je metak podmetnut na mesto zločina da bi se zavarali tragovi i istraga uputila u pogrešnom pravcu.

Policija je došla i do još jednog snimka na kome se vidi kako ubica puca u žrtvu, a već prvi metak pogađa pravo u potiljak, što može da posvedoči da se radi o profesionalcu.

Vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Ljubomir Kića Marković je ubijen u Ulici Grčića Milenka u Beogradu nekoliko sekundi nakon što je sa grupom prijatelja izašao iz balona.

O njegovoj likvidaciji, koja je po svemu sudeći dobro isplanirana i dugo pripremana, ostala su otvorena brojna pitanja. Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže da je, sudeći po snimku zločina, egzekuciju izvršio profesionalni ubica.

foto: Jelena Rafailović

Na snimku koje su zabeležile nadzorne kamere jasno se vidi da je vođa "Alkatraza" sa torbom na ramenu stajao ispred balona i čekao da pređe ulicu i uputi se ka svom automobilu.

U sledećem trenutku sa leđa mu prilazi maskirana osoba, koju su očevici opisali kao mlađeg muškarca, obučen u dužu, svetlu, jaknu sa kapuljačom na glavi. Marković ga je video kada mu je već bio na svega metar-dva udaljenosti i odmah se dao u beg preko ulice ka benzinskoj pumpi.

Da li je to učinio zato što je video lik koji je odranije prepoznao pa je znao da mu sledi metak, ili se u beg dao videvši oružje koje je ubica nonšalantno izvadio iz džepa

foto: Printscreen, Jelena Rafailović, Printskrin/Facebook

Svedoci nemile scene ispričali su da je mladić sa kapuljačom potom seo u crni automobil marke BMW X5, šabačkih registarskih oznaka, i uputio se ka Ustaničkoj ulici, verovatno bežeći ka izlazu iz grada. Odmah je pokrenuta akcija "Vihor", prilikom koje su izlazi iz grada blokirani, a češljane su sve sumnjive osobe i vozila.

Kako ova akcija nije urodila plodom i policija još nije uhapsila osumnjičenog, najverovatnije da se on pritajio u nekom od štek-stanova dok se situacija ne stiša.

(Kurir.rs/Srpski telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja