SRPSKA CARINA OVO NE PAMTI:  Na Gradini zadržana fensi trpezarija s logom ubijenog kreatora, evo u čemu je problem! FOTO
Foto: Carine Srbije

Originalnost nameštaja dovedena je u pitanje 1. decembra

SRPSKA CARINA OVO NE PAMTI: Na Gradini zadržana fensi trpezarija s logom ubijenog kreatora, evo u čemu je problem! FOTO

Crna Hronika -

BEOGRAD - Uprava carina saopštila je danas da se carinici svakodnevno susreću sa robom koja povređuje pravo intelektualne svojine neke zaštićene robne marke, najčešće je reč o tekstilu, obući ili kozmetici, ali u najnovijem slučaju i sa nameštajem.

1 / 5 Foto: Carine Srbije

Originalnost nameštaja dovedena je u pitanje 1. decembra, kada je iz ovog razloga osporeno carinjenje trpezarijskog nameštaja na Terminalu Gradina.

Reč je o 40 elemenata trpezarijskog nameštaja iz Turske namenjenih uvozniku iz Leskovca, koji na sebi ima odštampan logo robne marke "versaće".

Trpezarijski sto i stolice teški oko dve i po tone biće zadržani, dok se o tome, da li je povređeno pravo intelektualne svojine pomenute robne marke, ne izjasni nosilac prava ili njegov ovlašćeni zastupnik.

Prema važećoj proceduri, nosilac prava ima rok od 10 radnih dana da se izjasni da se ne radi o originalnoj robi i da da saglasnost za njeno uništenje.

Dešava se, istina retko, da se dokaže da je roba originalna, kada se carinski postupak nastavlja.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track