VOZAČU AUTOBUSA KOJI JE ZGAZIO DEU ĐURĐEVIĆ USLOVNO GODINU DANA ZATVORA: Priznao da je kriv, ali je i put bio zaleđen
Foto: Printscreen RTS, Printscreen Prva TV, Printscreen Pink TV, Printscreen Instagram

presuda

VOZAČU AUTOBUSA KOJI JE ZGAZIO DEU ĐURĐEVIĆ USLOVNO GODINU DANA ZATVORA: Priznao da je kriv, ali je i put bio zaleđen

Crna Hronika -

Bojan Jovanović, vozač autobusa koji je zimus teško povredio voditeljku Pinka Deu Đurđević, zaključio je sporazum sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, prema kojem je priznao krivicu za uslovnu kaznu zatvora.

Prema sporazumu, Jovanović je pristao da bude osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu od godinu dana zatvora sa rokom provere od tri godine, kao i na meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom "D" kategorije od jedne godine.

Sporazum je zaključen u ponedeljak, 9. decembra i prosleđen je Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitivanje i prihvatanje.

Jovanović je priznao izvršenje krivičnog dela "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja".

On je vozeći autobus naleteo na voditeljku 7. februara oko 6 časova kod beogradske bolnice "Dr Dragiša Mišović" i teško je povredio, tako da joj je maltene bila otkinuta ruka.

U informaciji tužilaštva objavljenoj na sajtu, podseća se da je tokom dokaznog postupka tužilaštvo saslušalo okrivljenog, ispitalo oba oštećena koja su zadobila telesne povrede u saobraćajnoj nezgodi i da oni nisu istakli imovinskopravni zahtev prema okrivljenom, kao i sve svedoke očevice saobraćajne nezgode.

Pribavilo je video zapis i povredne liste za oštećene, kao i izveštaj javnih preduzeća u vezi sa oštećenjem na kolovozu.

Takođe je urađeno je saobraćno-tehničko veštačenje na okolnosti uzroka nastanka i prostorno-vremenske analiza predmetne saobraćajne nezgode, na koje branilac okrivljenog nije imao primedbe, ukazalo je tužilaštvo.

Jovanović je u martu detaljno izneo svoju odbranu, kada je za nesreću okrivio klizav kolovoz, na koji se izlila voda koja je zaledila i sprečila autobus da se zaustavi na vreme, iako je počeo da koči na vreme.

Smatrao je da je autobus koji je vozio bio uredan i da je kočioni sistem bio ispravan.

Izrazio je žaljenje zbog svega što se dogodilo, napominjući da se više puta raspitivao za stanje povređene voditeljke koja je tom prilikom zadobila teške telesne povrede.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja