SRBINA (22) UBILI ZBOG PARČETA PICE: Nikolu zemljaci pretukli nasmrt ispred kioska brze hrane u Bratislavi! (VIDEO)
Foto: Screenshot, Privatna Arhiva

policija traga za ubicama

SRBINA (22) UBILI ZBOG PARČETA PICE: Nikolu zemljaci pretukli nasmrt ispred kioska brze hrane u Bratislavi! (VIDEO)

Crna Hronika -

Nikola Kosanić iz okoline Sopota pretučen je nasmrt u Bratislavi kad su ga posle rasprave u redu ispred kioska brze hrane napali momci takođe poreklom iz Srbije

Nikola Kosanić (22) iz okoline Sopota ubijen je u nedelju rano ujutru u Bratislavi, kada ga je grupa momaka, koji su najverovatnije takođe Srbi, pretukla do smrti posle svađe u redu za picu u jednom kiosku u centru grada.

Kako su preneli slovački mediji, u toku je potraga za trojicom napadača koji su Kosanića udarali u glavu dok nije umro.

- Pretpostavlja se da je reč o muškarcima starosti između 20 i 35 godina, koji takođe govore srpski jezik. Ubistvo se desilo oko pet sati ujutru, na trgu ispred glavne pošte - preneli su slovački mediji.

Osumnjičeni  za zločin... Napadači snimljeni  ispred picerije
Osumnjičeni za zločin... Napadači snimljeni ispred picerijefoto: Screenshot

Kako saznajemo, Nikola je u nedelju uveče, pre kobnog događaja, bio u kafiću sa drugom. - Kada su krenuli kući, svratili su u jedan kiosk gde se prodaje pica kako bi jeli. Tu su bila i neka četiri momka koja su pričala srpski jezik sa južnjačkim naglaskom.

Dok su stajali u redu za hranu, ta četvorica su počela nešto da dobacuju Nikoli i njegovom drugu i da ih provociraju. Ne znamo da li je povod bio dug red za picu ili nešto drugo - ispričao je za Kurir jedan prijatelj ubijenog mladića.

On je dodao da Nikola nije bio svađalica i da je i ovoga puta hteo da izbegne problem. - Iako su im oni dobacivali, Nikola i drug su se pokupili i bez reči otišli iz tog kioska, baš da ne bi došlo do tuče.

Stigli su do obližnje glavne pošte, gde su čekali taksi da dođe po njih. Međutim, izgleda da su ih ti momci, njih trojica, pratili i tu su ih napali. Udarali su Nikolu u glavu dok nije pao.

Radio na građevini

OTIŠAO JE PRE 20 DANA, NEŠTO GA JE VUKLO TAMO

Ubijeni Nikola Kosanić otišao je u Slovačku pre samo dvadesetak dana. - On je u novembru proslavio rođendan i onda otišao u Bratislavu da radi na građevini. I ranije je odlazio nekoliko puta i vraćao se. Poslednji put otišao je nakratko i, eto, bilo je kobno. Nešto ga je vuklo da ode tamo, iako su neki njegovi drugovi ostali ovde. Išao je da zaradi koji dinar da bi obezbedio bolji život sebi i porodici, a nastradao je zbog bahatih ljudi, ni kriv ni dužan - rekao je jedan Kosanićev prijatelj.

Ni tada se nisu zaustavili, već su ga krvnički šutirali. Pošto je Nikola u jednom trenutku prestao da se pomera, oni su se razbežali - kaže naš sagovornik i dodaje da su napadači tukli i Nikolinog druga, ali da je on, srećom, zadobio lakše.

Slovački mediji pišu da su policija i Hitna pomoć stigli u roku od 10 minuta, ali da pretučenom Srbinu nije bilo spasa.

DOČEKUJU SINA U SANDUKU

Nikola Kosanić živeo je u okolini Sopota sa roditeljima. Ima i tri sestre i baku, a cela porodica važi za dobru i poštenu. - Njegovi roditelji su očajni. Zanemeli su od bola. Juče su čitavog dana sređivali papirologiju. Teško je to, dočekuju dete u sanduku. Samo oni znaju kako im je - pričaju komšije i dodaju: - Nikola je bio predobar momak, jedan od najboljih u našem mestu. Ne mogu da verujem da se ovo desilo, svi smo u šoku. On je uvek bio spreman za šalu i zabavu, a svađalica nikad nije bio.

Napadače koji su, kako to tvrde Nikolini prijatelji, napali Nikolu bez razloga snimile su sigurnosne kamere.

- Sam čin ubistva nije snimljen, ali su napadači snimljeni neposredno pre zločina u piceriji i jednom kafiću. Na snimcima se vidi kako se klate dok jedu picu, pa se pretpostavlja da su bili pod dejstvom alkohola - preneli su mediji.

Kurir.rs/ Jelena Rafailović Foto: Screenshot, Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja