SILEDŽIJA! UHAPŠEN MILAN GUROVIĆ ZBOG NASILJA: Košarkaš davio ženu, ćerki udarao glavom o stepenice!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

OTKRIVAMO: SVI DETALJI DRAME U DOMU BIVŠEG REPREZENTATIVCA

SILEDŽIJA! UHAPŠEN MILAN GUROVIĆ ZBOG NASILJA: Košarkaš davio ženu, ćerki udarao glavom o stepenice!

Crna Hronika -

Bivši košarkaški reprezentativac Milan Gurović (44) uhapšen je juče po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva zbog sumnje da je u porodičnom stanu na Novom Beogradu u utorak uveče brutalno pretukao suprugu Tanju (43) i ćerku Milicu (16)!

Kako Kurir saznaje, Guroviću je nekoliko sati posle drame, zbog koje su intervenisale policija i Hitna pomoć, određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, posle čega će zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici, za koje je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora, biti priveden u tužilaštvo na saslušanje.

Svađa u stanu

Prema prvim informacijama iz istrage, Gurović se sumnjiči da je posle kraće svađe sa suprugom Tanjom ćerki naneo povrede nosa, čela i stomaka, a supruzi povrede glave. Sukobu koji je navodno završen prebijanjem, kako naš izvor otkriva, prema svedočenju Gurovićeve supruge, prethodile su Milanove optužbe da se ona iza njegovih leđa viđa sa starijim biznismenom.

- Čim je te večeri došao u stan, počeo je da me napada, optužujući me da ga varam sa „matorcem, udovcem od 56 godina“, vređao me je i nazivao kurvom, i to pred našim sinom koji ima osam godina. Pokušala sam da mu skrenem pažnju da me ne vređa pred detetom, ali je on tada skočio ka meni, udario me dva puta pesnicom u glavu, zatim me uhvatio za vrat i počeo da me steže. Uspela sam da se otrgnem i pozovem našu najstariju ćerku da dođe u stan, ali me je Milan sustigao, gurnuo na pod i počeo da me šutira. Čupao me je za kosu i pretio da će sve da nas pobije i zakolje - ispričala je, kako Kurir saznaje, Tanja Gurović u policiji.

foto: Privatna Arhiva

Kada se na vratima stana pojavila njihova šesnaestogodišnja ćerka, Milan je, prema rečima supruge Tanje, nasrnuo i na nju.

- Kada sam ušla u stan, zatekla sam ih kako se svađaju. Kada sam ocu rekla da prestane, prišao mi je i lupio mi šamar od kog sam pala na fotelju. Kada sam ustala, nastavio je da me čupa za kosu i udara pesnicama po glavi. Mama je istrčala iz stana da pozove pomoć, Milan je krenuo za njom, a ja za njima. On je vređao mamu, ja sam vikala za njim i Milan se tada okrenuo, popeo uz stepenice do mene i počeo da me davi. Potom me uhvatio za vilicu i udarao mi glavu o stepenice - ispričala je, kako saznajemo, detalje porodičnog nasilja ćerka Tanje i Milana Gurovića.

Posle drame večerao

Prema rečima majke i ćerke, kada je prestao da tuče ćerku, košarkaš se vratio u stan i seo da večera.

- Ja se plašim oca - rekla je navodno na kraju svedočenja pred policijom Gurovićeva ćerka, koja je tokom drame u porodičnom domu i uspela da pozove policiju.

Milan je iste večeri priveden u policijsku stanicu, gde je bio sve do šest sati ujutro. Međutim, posle saslušanja je pušten, ali je kasnije u toku dana vraćen u pritvor.

Košarkaš Milan Gurović pre određivanja pritvora

SUPRUGA MI SVE PAKUJE, OTEKLA JE OD BOTOKSA!

foto: Zorana Jevtić

Milanu Guroviću je policijsko zadržavanje određeno juče oko 13 sati, a samo 45 minuta pre nego što je uhapšen za Kurir je ispričao svoju stranu priče, tvrdeći da ga supruga i ćerka lažno optužuju.

- Ja sam žrtva! Došao sam te večeri kući iz Novog Sada i žena je počela da me vređa s vrata. Govorila je: „Gde si bio, pi*k a ti materina, šta si radio?“ Bio sam u šoku šta čujem, jer sam bio u Novom Sadu kod mame i to može i ona da vam potvrdi. Želim da se razvedem od nje, a ona smišlja načine da do toga ne dođe. Zato je ovo i uradila, služi se svim i svačim. Imam kod kuće anđele, dva sina i ćerku, zbog mira u kući sam ćutao, iako već tri godine pokušavam da se razvedem od nje. Ona ne može da se pomiri s tim, verovatno zbog para - rekao je Gurović za Kurir i nastavio:

- Došlo je do kontakta, gurnula me je i pljunula posred usta. Tada sam je uhvatio za vilicu i odgurnuo! Sve to je videla moja ćerka Milica, koju majka huška protiv mene, a dete je naivno. Umešala se i napravila isto što i moja žena! Tada sam i nju uzeo za vilicu i odgurnuo uz reči: „Beži tamo, balavice mala.“

On je dodao i da je njegova žena „radila botoks pre nekoliko dana“.

- Ako joj je i naduto lice, to je od toga - rekao je on.

Supruga na saslušanju

TUKAO ME I RANIJE, ĆUTALA SAM ZBOG DECE!

Košarkaševa pretučena supruga juče nije želela da daje izjave za medije, ali je, kako saznajemo, na saslušanju rekla i da problemi u braku između nje i supruga traju već duže od godinu dana i da u utorak nije bio prvi put da je on bio nasilan prema njoj.

- Milan je neosnovano ljubomoran i stalno me optužuje da ga varam. Ovo nije prvi put da je bio fizički nasilan, samo ja to nikada dosad nisam prijavila policiji, mislila sam da će proći. Ćutala sam, najviše zbog dece - otkrila je, kako saznajemo, supruga bivšeg košarkaša i ispričala da ju je pre oko dva meseca suprug toliko tukao da je polomio ruku i nosio je gips tri nedelje.

Drugačija verzija

GAĐALA ME VAZOM U GLAVU

Kako Kurir saznaje, i Milan Gurović je na saslušanju u policiji potvrdio da je sukoba između njega i supruge bilo i ranije, ali je izneo drugačiju verziju.

- Prošle godine, negde u martu, u nervnom rastrojstvu, Tanja je uzela porcelansku vazu sa stočića i gađala me u glavu, i danas se vidi ožiljak. Zbog mira u kući i dece, za koju bih sve učinio, nisam je prijavio - rekao je navodno Gurović.

Komšije Gurovića

ČULI SMO STRAŠNU BUKU

Komšinica porodice Gurović ispričala je da je u utorak uveče iz stana Gurovića čula buku.

- Čula sam buku, lomljavu i viku, to je dugo trajalo! Neprijatno je bilo vrlo, ali ne znam šta se unutra dešavalo! Oko 20 sati je krenula drama, a posle pola sata videla sam policiju i Hitnu pomoć, koja je pozvana da interveniše - rekla je komšinica.

Zorana Mihajlović

OSUDA ZA NASILJE

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najoštrije je osudila nasilje bivšeg košarkaša Milana Gurovića prema supruzi i maloletnoj ćerki.

foto: Dragana Udovičić

- Nema opravdanja za ovakvo ponašanje. U državi u kojoj je gotovo svaka druga žena žrtva nekog oblika nasilja moramo da reagujemo svi ako mislimo to da sprečimo. Da konačno shvatimo da je i jedan šamar nasilje, da niko nema pravo da ženu maltretira, uznemirava, tuče ili ubije. Da nasilje prijavimo, a nasilnike kaznimo - rekla je ona.

Kurir.rs/ J. S. - B. T. - M. B. Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja