Najnovije vesti

HTEO SAM DA VIDIM KAKO JE KAD NEKO UMIRE, NISAM JE ZNAO! Albanac sa Kosova koji je gurnuo ženu pod voz ŠOKIRAO na sudu
Foto: printscren Krone.at

bio pod dejstvom opijata

HTEO SAM DA VIDIM KAKO JE KAD NEKO UMIRE, NISAM JE ZNAO! Albanac sa Kosova koji je gurnuo ženu pod voz ŠOKIRAO na sudu

Crna Hronika

U Duizburgu je počelo suđenje srpskom državljaninu Džeksonu B. (28), osumnjičenom da je 20. jula prošle godine ubio Nemicu Anju N. (34), koju nije poznavao niti ju je ikada ranije video.

- Želeo sam da vidim kako izgleda kada ljudsko biće umire. Nisam je poznavao, nisam je ranije sreo, nisam bio ni u kakvoj svađi sa njom. Ne znam zašto sam zapravo to uradio. Želim da njenoj porodici izjavim saučešće - rekao je na početku suđenja optuženi Džekson B.

On je do detalja objasnio kako je proveo prethodni dan i šta se dešavalo kritičnog dana kada je počinio jezivi zločin u mestu Ferdeu u pokrajini Severna Rajna - Vestfalija.

- Ne sećam se svega u potpunosti. Prethodne večeri bio sam kod brata na žurki i tamo sam pio i konzumirao kokain. Ujutru sam otišao na železničku stanicu kako bih stigao do kuće. Video sam nekoliko ljudi na toj stanici, među njima i tu ženu. Gurnuo sam je i pokušao sam da odem, ali su me zadržali - izjavio je Džekson B.

Nesrećnu ženu, inače majku maloletnog deteta, srpski državljanin poreklom sa Kosova i Metohije gurnuo je pod voz, koji je išao brzinom od 60 kilometara na sat. Žrtva je ostala mrtva na licu mesta.

Verzija tužilaštva je nešto drugačija, a ubistvo je opisano kao surovo i smišljeno.

Optuženi je sa leđa prišao žrtvi i iz sve snage, sa obe ruke, gurnuo je pod voz. Potom je pokušao da pobegne, ali su ga drugi putnici sa perona stigli i jedva savladali posle borbe. Onda je naišla policija i Džekson B. je uhapšen - rekao je medijima tužilac Aleksander Bajern. Bekstvo ubice iz Srbije sprečili su otac i sin poreklom iz Iraka koji su videli kako je ženu nuo pod voz.

- Video sam kako se optuženi sprema da gurne tu ženu. Ona je stajala na peronu i gledala u mobilni telefon. Kada je naišao voz, čovek se zatrčao i gurnuo je, a onda je pokušao da pobegne. Bio je izuzetno agresivan i nije hteo mirno da se preda. Izvadio je šrafciger i potegao ga na mene i mog sina. Uspeli smo da ga savladamo, šrafciger mu je ispao iz ruke, a ja sam ga prvi dohvatio i bacio niz ulicu - rekao je na sudu svedok Habal I., koji je savladao Džeksona.

Na psihijatriji

Optuženi za ubistvo nalazi se trenutno u psihijatrijskoj bolnici, ali iz tužilaštva tvrde da je on bio makar delimično, ako ne i potpuno uračunljiv u vreme kada je počinio zločin. Džekson B. je inače oženjen i ima sedmoro dece.

Kurir.rs/S.telegraf, M.L.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...