TATA JE IZAŠAO U TOKU NOĆI, MAMA GA JE UJUTRU ZATEKLA MRTVOG! Zaječarac ostavio 6 dece! Godinu dana žive bez struje
Foto: Shutterstock

TUGA: VELIKA TRAGEDIJA KOD ZAJEČARA

TATA JE IZAŠAO U TOKU NOĆI, MAMA GA JE UJUTRU ZATEKLA MRTVOG! Zaječarac ostavio 6 dece! Godinu dana žive bez struje

Crna Hronika -

Bol: Z. S. (37) iz sela Velika Jasikova presudio sebi, a njegovo telo našla je žena pošto se probudila i videla da joj muža nema u kući, ali ni oko kuće

Z. S. (37), otac šestoro dece iz sela Velika Jasikova kod Zaječara, izvršio je juče ujutro samoubistvo nedaleko od svoje porodične kuće, a porodica kaže da ne može ni da pretpostavi zbog čega je on digao ruku na sebe.

Kako saznajemo, mrtvog Z. S. pronašla je supruga.

Izašao u toku noći

- Tata je u toku noći izašao iz kuće, a kada smo se ujutru probudili, videli smo da ga nema. Mama je odmah krenula da ga traži. Otišla je na mesto koje zovemo bašta. Inače, to je mesto na koje je tata voleo da ide, tu je pecao i to je bio njegov kutak. Mama ga je baš tamo zatekla kako visi, obešen o jedno drvo - kaže za Kurir najstariji sin (19) pokojnog čoveka koji nije dozvolio novinarima da slikaju kuću.

foto: Screenshot

Vest o samoubistvu oca šestoro dece, četvorice sinova starih 19, 17, 14, i 12 godina i dve ćerke od 18 i 16 godina, potresla je čitavo selo. Komšije pretpostavljaju da je on digao ruku na sebe zbog teških uslova u kojima je živeo s porodicom. - Moguće je da se ubio zbog nemaštine. Živeo je sa suprugom i decom, a ni on, ni žena, ni deca starija od 18 godina nisu imali posao. On je povremeno odlazio u inostranstvo da radi na mesec-dva. Sekao je drva tamo i od toga su živeli. Nedavno im je zbog neplaćenih računa isečena struja, pa su živeli u mraku - pričaju potresene komšije.

S druge strane, najstariji sin Z. S. Nenad ne veruje da je nemaština naterala njegovog oca da presudi sebi.

Jesmo dugovali

- Sto posto sam siguran da razlog njegovog samoubistva nije nemaština. Međutim, niko i ne sluti zbog čega se tata ubio. Nije bio u depresiji, nije bio neraspoložen i ništa nije ukazivalo na to - kazao je sin i nastavio: - Mi jesmo dugovali za struju i bila nam je isključena oko godinu dana, ali mnogi žive bez struje, pa šta? Otac se nervirao kada su dolazile koverte s povećanjem zbog kamata za dug za struju, ali to ne može biti razlog da neko izvrši samoubistvo - ubeđen je ovaj mladić.

On kaže da Z. S. nije ostavio oproštajno pismo. - Nažalost, nije ostavio oproštajno pismo i nikada nećemo znati zašto se ubio. Bio je veliki majstor, razumeo se u mehaniku i imao je posla po selu - kaže sin i dodaje da mu je majka domaćica.

Sličan slučaj

OTAC ČETVORO DECE UBIO SE ETIOLOM

Miroslav Stojanović (44), otac četvoro dece, izbeglica sa Kosova, ubio se pre dve godine u Jelašnici kod Niša insekticidom etiolom, nekoliko sati nakon što mu je isključena struja zbog duga od 22.000 dinara. Kako su tada rekli rođaci, on je rekao da ne može više da izdrži bedu, nema novac za račun, a deca će mu gladovati, pa je posle toga popio otrov.

Kurir.rs/ Suzana Božinović Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track