I MEDICINSKA SESTRA MEĐU 30 PROSTITUTKI: Pronađeni spiskovi klijenata, među njima poznati POLITIČARI I BIZNISMENI!
Foto: MUP

Tužilaštvo

I MEDICINSKA SESTRA MEĐU 30 PROSTITUTKI: Pronađeni spiskovi klijenata, među njima poznati POLITIČARI I BIZNISMENI!

Crna Hronika -

Pripadnici dve kriminalne grupe reklamirali su devojke na specijalizovanim sajtovima i u oglasima u kojima su se nudile žene različitih godina i zanimanja

Makroi uhapšeni zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu koja je podvodila prostitutke imali su najmanje 30 devojaka koje su radile za njih, otkrili su istražitelji.

Kako izvor Kurira iz istrage dodaje, za dve kriminalne grupe koje su razbijene u utorak radile su studentkinje, ali i udate žene.

- Među njima su devojke i žene različitih godina i profila, ima nezaposlenih, ali i zaposlenih, mlađih i starijih, a na spisku prostitutki je i jedna medicinska sestra - kaže izvor Kurira.

Onlajn-oglasi

Dve seks-bande, kako kaže, predvodili su Darko T. (45), Saša G. (47) i Miroslav T. (45). Usluge devojaka koje su bile u njihovom katalogu nudili su preporukama, ali i u onlajn-oglasima i preko specijalizovanih sajtova. - Pronađeno je preko 200 objava u kojima se nude usluge devojaka koje su radile za njih - kaže naš sagovornik.

Prilikom hapšenja policija je kod osumnjičenih pronašla novac, 176 mobilnih telefona, ali i sveske u kojima su vodili evidencije o naplati, troškovima i mušterijama. Podsetimo, među uhapšenima su i sekretarice, vozači i obezbeđenje.

foto: Printscreen

Prostitutke koje su radile za dve kriminalne grupe razbijene u policijskoj akciji pre dva dana svoje usluge oglašavale su u onlajn-oglasima i na specijalizovanih sajtova, a navodno je pronađeno čak 200 objava u kojima su one nudile seks.

- Među devojkama koje su uhapšene nema onih koje su se bavile prostitucijom. Uhapšene su radile kao sekretarice, ugovarale vreme i mesto sastanka, cenu, i organizovale prevoz prostitutkama do stanova u kojima su se nalazile s klijentima. Prostitutke neće biti krivično gonjene, već bi kao svedoci mogle da budu saslušane u istrazi protiv makroa. U svesci u kojoj su se beležili podaci o klijentima ima i imena političara. I oni bi, kao i devojke, mogli da budu pozvani da svedoče - dodaje sagovornik Kurira.

Pravila ponašanja

Istražitelji su otkrili i oglase preko kojih su se devojke reklamirale.

- Uz fotografiju i „umetničko ime“ devojke stoji i detaljan opis - fizičke karakteristike poput boje kose, očiju, visina, težina, godine, da li imaju tetovaže, da li se depiliraju, imaju li pirsinge, ali i i šta je sa svakom od njih dozvoljeno raditi tokom seksa i koja je tarifa. Navodno je cena po satu ovim devojkama bila od 150 do 200 evra - kaže izvor Kurira.

Po ugledu na Mihajla Maksimovića

OSNOVALI GRUPU U MARTU

Izvor Kurira otkriva i da je interesantno da se sumnja da su dve kriminalne grupe formirane posle hapšenja najvećeg estradnog makroa Mihajla Maksimovića, za kog su navodno radile mnoge poznate dame. - Oni se sumnjiče da su od marta 2019. organizovali posredovanje u prostituciji, tako što su na području Beograda u većem broju iznajmljenih stanova organizovali i pružali seksualne usluge za veći broj korisnika i tako pribavili znatnu imovinsku korist - navodi se u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal, koje je za 18 okrivljenih predložilo pritvor.

Kurir.rs/Jelena Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track