IZREŠETANI SIN FUDBALSKOG MENADŽERA I NJEGOV DRUG: Napadači pucali na njih iz forda u pokretu
Bio perspektivan sportista, ali je odustao od fudbala... Vanja Čitaković, Foto: Screenshot, Saša Pavlić Koki

JEZIVO: POKUŠAJ DVOSTRUKOG UBISTVA U BEOGRADU

IZREŠETANI SIN FUDBALSKOG MENADŽERA I NJEGOV DRUG: Napadači pucali na njih iz forda u pokretu

Crna Hronika -

Obračun: Vanja Čitaković, naslednik Predraga Asanovića, poznatog kao Peđa Bambalić, i njegov drug Luka J. ranjeni su iz kola u pokretu. Vozilo napadača nađeno zapaljeno na Koštunjaku

Vanja Čitaković (22), sin fudbalskog menadžera Predraga Asanovića, poznatog pod nadimkom Peđa Bambalić, ranjen je u pucnjavi koja se u subotu uveče dogodila u Ulici Bore Markovića na Banovom brdu u Beogradu.

Pored Bambalićevog sina, ranjen je i njegov drug Luka J. (23), a hici iz automatskog pištolja mladiće su pogodili u kičmu i grudi.

Borba za život

- Vanja i Luka su iz donjeg dela ulice krenuli ka raskrsnici s Ulicom Pere Todorovića, navodno ka svojim kolima, kada je pored njih prošao „ford“, u kome su se nalazila dvojica napadača. Oni su iz automobila u pokretu pucali na mladiće, pa potom pobegli u pravcu Koštunjaka - priča naš izvor iz istrage i nastavlja: - Ranjeni mladići su odmah prevezeni u Urgentni centar, gde su hitno operisani i lekari im se bore za život.

Ugljenisan... Napadači spalili „ford”
Ugljenisan... Napadači spalili „ford”foto: Kurir/ Jelena Ivić

Samo nekoliko minuta nakon drame na Banovom brdu, policija je u blizini ski-staze na Košutnjaku pronašla zapaljen automobil marke „ford“. - Ugljenisan auto nađen je preko puta Topčiderskog groblja, pa se pretpostavlja da je upravo iz njega pucano na Bambalićevog sina - navodi sagovornik Kurira.

Prema nezvaničnim informacijama, obojica ranjenih mladića navodno su odranije poznati policiji. - Dovođeni su u vezu sa sumnjivim poslovima i kriminalom. Sumnja se da je i ovaj napad povezan s nekim sukobom koji su imali s ljudima iz kriminalnog miljea. Veruje se da nije reč o opomeni, već da su napadači imali nameru da ubiju Vanju i njegovog prijatelja. Da li je Vanja bio meta ili su to bila obojica, utvrdiće istraga - kaže izvor.

Inspektori su juče preuzeli snimke sa sigurnosnih kamera koje pokrivaju mesto pucnjave.

Banovo brdo... Čitaković i drug napadnuti dok su išli ka kolima
Banovo brdo... Čitaković i drug napadnuti dok su išli ka kolimafoto: Kurir/ Jelena Ivić

Zastupali igrače

- U blizini mesta ranjavanja nalazi se poslovno-stambeni centar, čiji su lokali pokriveni video-nadzorom, kao i jedan veliki supermarket. Pretpostavlja se da su kamere snimile trenutak kada je „ford“ prošao ulicom - objašnjava izvor.

Predrag Asanović, Vanjin otac, i njegov brat Nenad poznati su kao braća Bambalić i licencirani su fudbalski menadžeri. - Oni su se devedesetih navodno družili s Kristijanom Golubovićem i Kneletom, ali su posle tog perioda počeli da se bave legalnim poslovima. Vlasnici su kafića na Banovom brdu - priča naš izvor.

Braća Bambalić karijeru su izgradili kao fudbalski menadžeri koje je licencirao Fudbalski savez i FIFA. - Oni su zastupali nekoliko poznatih fudbalera, uglavnom igrače Crvene zvezde i Čukaričkog - podsetio je izvor i dodao da je ranjeni Čitaković kao dečak i tinejdžer trenirao fudbal i bio uspešan u tom sportu. - Do 2016. je bio mladi fudbaler Zvezde, ali se ne zna zbog čega je kasnije prestao da igra - kaže izvor.

Promena

UZEO MAJČINO PREZIME

Kako kaže naš izvor, Vanja se ne preziva isto kao njegov otac, jer je promenio prezime. - Navodno, on je uzeo majčino prezime. Kruži neka priča i da su njegovi stric i otac promenili prezime i da se više ne prezivaju Asanović, ali to niko sa sigurnošću ne zna - kaže izvor.

Stric na meti

DVA PUTA RANJAVAN

foto: Saša Pavlić Koki

Nenad Asanović, stric ranjenog mladića, i sam je ranjavan, i to dva puta. - Bio je ranjen 2015. u Ulici kneza Višeslava, kada mu je napadač pucao u noge ispred balona za fudbal. Pre toga, bio je ranjen 2006. u svom kafiću, dok je sedeo s fudbalerom Nikolom Trajkovićem, kada mu je prišao maskirani napadač i pucao iz tetejca - podseća sagovornik.

Kurir.rs/ Jelena Ivić Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track