SUD SPREČAVA ZORANA MARJANOVIĆA DA ODUGOVLAČI SUĐENJE: Evo zašto se ubrzava proces za ubistvo pevačice
Foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

najintrigantnije ubistvO u Srbiji

SUD SPREČAVA ZORANA MARJANOVIĆA DA ODUGOVLAČI SUĐENJE: Evo zašto se ubrzava proces za ubistvo pevačice

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu zakazao je početkom godine ročista u razmaku od 10 dana za ubistvo pevačice Jelene Krsmanović.

Suđenja na kojima će biti saslušano 14 preostalih svedoka u postupku zakazana su za 27. februar, 9. i 10. mart. lako se u prvi mah, nakon ovog koraka suda, spekulisalo da je u pitanju ubrzavanje postupka i brže donošenje presude, kako se saznaje, postupajući sudija želi da spreči opstrukciju suđenja koja bi se mogla desiti od Marjanovića i njegove odbrane.

Kako kažu u Višem sudu u Beogradu, pretresi su zakazani u navedenim terminima iz razloga izvođenja dokaza, a ne objave presude, kao i radi sprečavanja odugovlačenja postupka. Šta to u praksi znači?

- Sudska praksa do sada je pokazala da se odbrana okrivljenih, a i sami okrivljeni često služe različitim mehanizmima kako bi što duže bili na slobodi i suđenje odlagali što više puta mogu. Tako se mnogi, kada su suđenja zakazana u razmaku od nekoliko nedelja, meseci, dovijaju pa donose opravdanje od lekara, advokati uzimaju odmore, imaju neka "neodložna suđenja", samo kako bi kupili vreme i donošenje presude odložili što je moguće duže. Pa ipak, u slučaju najintrigantnijeg ubistva u Srbiji, ovo neće biti slučaj upravo zbog postupka suda da ročišta zakaže u razmaku od samo nekoliko dana. Samim tím, ukoliko sud nastavi ovim tempom i bude zakazivao suđenja u razumnom roku, ove godine mogla bi se očekivati i presuda - kaže izvor iz Višeg suda.

foto: Ana Panković

A do tada potrebno je izvesti sve dokaze i saslušati svedoke. Zato, sud će imati pune ruke posla već krajem februara, početkom marta, kada će se u periodu od 10 dana saslušati svi svedoci koji su predloženi prilikom podizanja optužnice protiv njega, odnosno na pripremnom ročištu. U narednom periodu na suđenju bi trebalo da se pojave preostali članovi porodice Marjanović koji nisu saslušani, pevačicine prijateljice, poznanici, ali i meštani naselja Crvenka koji su bili u neposrednoj blizini nasipa u vreme ubistva pevačice. Svi oni trebalo bi da sudu otkriju kako su izgledali poslednji dani, pa i sati života Jelene Krsmanović, ali i pomognu sudu prilikom otkrivanja motiva stravičnog zločina u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči.

Inače, na prethodnom suđenju Zoranu Marjanoviću saslušani su njegovi brat Miloš i snaja Milica. Njih dvoje na suđenju su rekli da se Zoran Marjanović jutro nakon Jeleninog nestanka spuštao u šipražje do kanala i da je odatle blato na njegovim pantalonama.

foto: Ana Panković

Na suđenjima Marjanoviću početkom marta trebalo bi da budu saslušane i pevačicine prijateljice koje su pred tužilaštvom ukazale na zategnute porodične odnose u kući Marjanovića. Tako su one ispričale da se Zoran i Jelena nisu razdvajali, ali da je njihov odnos bio komplikovan. Kako su neke od njih navele, Marjanović je često vređao Jelenu i govorio joj: "vidi na šta ličiš", "kako se to oblačiš", "debela si i ružna".

(Kurir.rs/Blic, B.B./ FOTO: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track