Najnovije vesti

STRIC ŽANDARMA KOJI SE RAZNEO BIO JE ARKANOV KUM I TELOHRANITELJ RADE RAKONJAC?! Hapšen u Sablji, ubijen u pucnjavi
Foto: Youtube Printscreen, Zorana Jevtić

bio član tzv. Arkanove grupe

STRIC ŽANDARMA KOJI SE RAZNEO BIO JE ARKANOV KUM I TELOHRANITELJ RADE RAKONJAC?! Hapšen u Sablji, ubijen u pucnjavi

Crna Hronika

Pavle R. (31), aktivirao je bombu u automobilu i ubio sebe i Marinu P. (28), sa kojom je bio u tajnoj vezi, na putu između Batajnice i Nove Pazove.

Inače, beogradski mediji navode da je njegov stric Rade Rakonjac (51), kum Željka Ražnatovića Arkana i blizak prijatelj Luke Bojovića, ali njegova sestra za Kurir tvrdi da imaju samo isto prezime, a da nisu rod.

" U tekstu se pominje moj brat Rade Rakonjac kao stric preminulog, a koji nije ni u kakvom srodstvu sa njim osim istog prezimena i rodnog mesta. Moj brat je samo stric dece od našeg drugog brata i nikome više!", navela je Bosiljka Adamović. 

Podsetimo, Rade Rakonjac je bio Arkanov telohranitelj, a ubijen je u kafiću "Mariki" u Zvečanskoj ulici u Beogradu 2014. godine, posle čega je pokrenuta policijska akcija Vihor.

Tada su teže ranjeni Stojan Novaković Cope takođe Arkanov prijatelj i sportski menadžer i bivši košarkaš Goran Ristanović.

Pucnjava se dogodila kada je napadač maskiran fantomkom i naoružan automatskom puškom prišao stolu za kojim su sedeli Rakonjac, Novaković (62) i Ristanović i sasuo rafal iz automata, a zatim ekspresno zbrisao automobilom marke alfa romeo u kome ga je čekao saradnik.

foto: Marina Lopičić

Rakonjac je ranjen sa nekoliko hitaca, do kojih ga je jedan metak pogodio u vrat i on je prebačen na VMA gde je i preminuo 30 minuta posle prijema.

Rakonjac je kao član tzv. Arkanove grupe hapšen tokom policijske akcije “Sablja”. On je u Arkanovoj Srpskoj dobrovoljačkoj gardi imao čin pukovnika.

Njegovo ime pominje se i u plavoj i u beloj knjizi o kriminalnim klanovima crnogorske i srpske policije, a zvanično nikada nije osuđivan.

(Kurir.rs)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...