KRENULI KOD LEKARA PA IZGINULI: U sudaru poginula braća, majci se bore za život! DETALJI UŽASNE TRAGEDIJE NA IBARSKOJ!
Žrtve... Erdan Husović i Selim Halilović, Foto: Kurir/ Jovan Slepčević, Facebook

KOBNO PRETICANJE

KRENULI KOD LEKARA PA IZGINULI: U sudaru poginula braća, majci se bore za život! DETALJI UŽASNE TRAGEDIJE NA IBARSKOJ!

Crna Hronika -

Erdan Husović i Selim Halilović iz Rožaja stradali su u saobraćajki kod Kraljeva kada se se direktno sudarili s autobusom

Braća od tetke iz Rožaja Erdan Husović (18) i Selim Halilović (28) poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se juče oko 6.30 desila na Ibarskoj magistrali kod mesta Tavnik u kraljevačkoj opštini, dok je Selimova majka Neima Halilović (49), koja je u nesreći teško povređena.

Kako saznajemo, do nesreće je došlo kada je „golf“ crnogorskih tablica, pretičući dva kamiona, direktno udario u autobus kragujevačkog prevoznika „Vihor“, koji je dolazio iz suprotnog smera. Porodica se kobnog jutra kretala na deonici puta Kraljevo-Preljina, a do užasnog udesa došlo je u smeru ka Preljini.

Aranđelovac

MAJKA POGINULA, ĆERKA POVREĐENA

foto: Kurir/ Dragan Ilić

Tokom jučerašnjeg dana desila se još jedna tragedija na putevima Srbije. U teškoj saobraćajnoj nesreći u mestu Banje kod Aranđelovca poginula je Vasiljka Uskoković (74) iz Aranđelovca, dok je njena ćerka (48) teško povređena. Od povreda je u bolnici preminula i Vasiljkina rođaka (71). - Nesrećne žene bile su u automobilu „reno klio“. Do udesa je došlo pošto vozač kamiona nije ispoštovao prvenstvo prolaza i zakucao se u „reno“. Vasiljka je nastradala na mestu, dok je njena rođaka umrla u bolnici. Povređena žena je hitno prebačena u Klinički centar Srbije i životno je ugrožena - kaže naš izvor.

J. I.

- Selim je bio za volanom „golfa“, njegova majka Neima bila je suvozač, dok je njihov rođak Erdan bio na zadnjem sedištu. Pretpostavlja se da su ovu tragediju prouzrokovali neprilagođena brzina, gusta magla i slaba vidljivost, ali i neopreznost vozača „golfa“ - kaže naš izvor i nastavlja: - Selim je u jednom trenutku počeo da pretiče teretnjake i tada se zakucao u autobus. Sve se dogodilo u sekundi, a vozač sigurno od magle nije mogao da vidi vozilo iz suprotnog smera. Udarac je bio toliko jak da od „golfa“ ništa nije ostalo, potpuno je smrskan.

- Eto, ugasiše se dva mlada života - nevoljno priča jedan Rožajac. Njih dvojica su braća, Selmin se bavio preradom drveta, a Erdan je bio srednjoškolac. Teško su, ali časno živeli... Krenuli su zorom za Beograd, gde je Neima imala zakazan lekarski pregled.

Užas

VOZAČ PREMINUO

foto: čitalac Kurira Nemanja Servis FIĆA

Dva sata posle udesa kod Kraljeva i nekoliko minuta pre udesa kod Aranđelovca, kod Male Krsne desila se saobraćajka u kojoj je život izgubio vozač „opela“ beogradskih tablica, nakon što se sudario s kamionom. Vozač je preminuo na mestu, a kamion je od siline udarca sleteo s puta u njivu i zaustavio se posle 50 metara.

Vozač autobusa rekao je juče da je krenuo iz Mrčajevaca za Kraljevo. - Preticao je dva kamiona, a onda se zakucao u levu stranu autobusa. Niko od putnika, na svu sreću, nije povređen. Uprkos jezivom prizoru na putu i teškoj situaciji, ljudi su bili pribrani - rekao je vozač autobusa.

Očevici nesreće ispričali su da su dvojica mladića poginula na mestu, a da su vatrogasci morali da seku automobil kako bi ih izvukli. - Prednji deo „golfa“ ostao je potpuno smrskan, krova gotovo da nema. Delovi auta bili su rasuti po putu, a krv se slivala iz vozila - rekao je očevidac i dodao da je povređena žena kolima Hitne pomoći prevezena najpre u kraljevačku bolnicu. - Ona je životno ugrožena, zbog čega će biti prevezena u KC Kragujevac - kaže izvor.

Kako su preneli crnogorski mediji, nastradali mladići bili su braća, ali ne rođena. - Baš su dobri momci bili. Vredni, radni - kaže poznanik.

Kurir.rs/ J. Slepčević - B. Travica

Foto: Kurir/ Jovan Slepčević, Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track