Najnovije vesti

HTEO JE DA RADI NA CRVENO SLOVO, ZATO SMO I SELI U KOLA: Bukva pala na auto i ubila Žarka, njegov drug srećom preživeo
Foto: RINA

tuga

HTEO JE DA RADI NA CRVENO SLOVO, ZATO SMO I SELI U KOLA: Bukva pala na auto i ubila Žarka, njegov drug srećom preživeo

Crna Hronika

PRIJEPOLJE – Žarko Drobnjak iz sela Brajkovac, nastradao je u nesreći kad se na auto koji je vozio vraćajući se iz Prijepolja sručila bukva koju je njegov rođak sekao u šumi. Na suvozačevom mestu bio je komšija Radoman Baković, koji je samo pukom srećom preživeo.

“Ovo je dokaz da svi mi imamo zacrtanu neku svoju sudbinu, i da šta nam je ovaj gore odredio od toga nikad ne možemo pobeći. Žarko i ja često smo išli u Prijepolje ovim putem, a kad se vraćamo svratili bi u kafanu, a ovaj put to nismo učinili. Nije nam se dalo, a kamoli lepe sreće da smo to učinili ne bi sad o ovome ne pričali”, započinje priču Radoman.

Maršuta koju su dva prijetelja skoro svakodnevno prelazila, u samo nekoliko sekundi pretvorila se u pakao. Bukva koja je pala na pogrešnu stranu, smrskala je auto.

“Žarko je ostao na mestu mrtav. Samo sam čuo da je krenuo da nešto kaže, sekunde su bile u pitanju i video sam da mu nema spasa. Ovim putem inače ne prođe ni deset auta dnevno, a sudbina je eto htela da mi prođemo upravo u toj sekundi”, kaže Radoman za RINU.

Žarko Drobnjak je u selu živeo sam, nije imao roditelje i bavio se sečom šume, a pre nekog vremena izgoreo mu je tegljač na kamionu i zbog toga je išao u Prijepolje da kupi potreban materijal, da to popravi.

“Zamolio me je da idemo mojim kolima, pošto nije imao svoja i rekao da je u ponedeljak crveno slovo i da neće raditi u šumi, pa da iskoristi praznik kako bi popravio mašinu. Sad eto više neće raditi nikako”, ispričao je kroz suze Radoman.

Radoman je sa lakšim telesnim povredama smešten u prijepoljskoj bolnici i nakon oporavka biće pušten na kućno lečenje.

Drvoseči D.B. koji je posekao stablo bukve i na taj način usmrtio Žarka Drobnjaka , zadržan je u pritvoru 48 sati zbog teškog dela proti opšte sigurnosti, saopšteno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju.

(Kurir.rs/RINA)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...