ISEKLI MU NOGU PA NAPRAVILI REZ I NA LEĐIMA! Brutalan navijački okršaj! Toma Grobar sekirom kasapio Mihajla!
Foto: Privatna Arhiva

uhapšenI!

ISEKLI MU NOGU PA NAPRAVILI REZ I NA LEĐIMA! Brutalan navijački okršaj! Toma Grobar sekirom kasapio Mihajla!

Crna Hronika -

Brutalno Tomislav M. i još trojica članova novosadske navijačke grupe Grobari Detelinara uhapšeni su zbog sumnje da su skoro nasmrt pretukli Mihaila R. (27), člana suprotstavljene frakcije

Tomislav M., zvani Toma Grobar (40), Siniša G. (25), Dimitrije P. (22) i Uglješa U. (21), svi iz Novog Sada, članovi navijačke grupe Grobari Detelinara, uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali sekirom da ubiju sugrađanina Mihaila R. (27), člana suprotstavljene navijačke frakcije.

Kako saznajemo, četvorica navijača Partizana uhapšena su u Loznici.

Napad se dogodio 19. januara oko 10 sati u Ulici Momčila Tapavice u novosadskom Novom naselju.

Sekli ga po leđima

- Njih četvorica čekali su Mihaila da izađe iz svoje zgrade. Kada ih je video, pokušao je da pobegne, ali su ga stigli i tada je nastao haos. Prvo su ga drvenim delom sekire udarali po glavi, razbili mu nos, a onda su mu oštrim predmetom bukvalno isekli nogu, koja mu je jedva spasena, a onda su mu sekirom napravili veliki rez na leđima. Mladić je bio nekoliko dana u komi - kaže izvor Kurira.

Nakon toga, njih četvorica pobegla su kolima iz Novog Sada.

- Oni su se skrivali u Loznici, u kući koja pripada rođaku jednog od osumnjičenih. Ali efikasnim operativnim radom mladih inspektora novosadske kriminalističke policije, uhapšeni su dok su uživali u toj kući. Kako su rekli, oni su navijači Partizana - Grobari Detelinara, dok je oštećeni isto navijač Partizana, ali druge grupe iz Novog Sada. Sukob je nastao zbog prevlasti u navijačkim grupama, ali i zbog narko-tržišta - dodaje naš izvor.

Takođe, policija je kod Uglješe U. pronašla i manju količinu marihuane, zbog čega se on tereti i da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Krv na jugu

Ovaj napad nastavak je obračuna zaraćenih grupa navijača Partizana, ne samo u Beogradu već i po Vojvodini. Prošle godine u Kaću u žestokom sukobu dve zavađene grupe bilo je nekoliko povređenih. Podsetimo, Nenad Alajbegović (39), zvani Alibeg, jedan od vođa Partizanove navijačke grupe Zabranjeni, teško je ranjen pre nedelju dana u Beogradu. On je još jedna žrtva serije napada u kojoj su mete viđeniji pripadnici nekoliko navijačkih grupa i frakcija ovog kluba.

Siniša G.bio ranjavan UPUCAN BIVŠI FUDBALER

Siniša G., koji je uhapšen s još trojicom Novosađana, nekadašnji je fudbaler FK Novi Sad. On je javnosti postao poznat pre tri godine, kada je teško ranjen. U njega su pucala tri napadača dok je ulazio u taksi. Navodno, on se pre toga posvađao s njima, pa je pokušao da pobegne.

(Kurir.rs / Slađana Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track