SAHRANJEN POGINULI VOZAČ AUTOBUSA: Bojane, otišao si tuđom greškom, nastradao si na pravdi Boga
Foto: Ana Paunković

TUGA

SAHRANJEN POGINULI VOZAČ AUTOBUSA: Bojane, otišao si tuđom greškom, nastradao si na pravdi Boga

Crna Hronika -

Od Bojana Peraća juče se na batajničkom groblju oprostilo više od 200 prijatelja, komšija i kolega, a svi su govorili kako je „nastradao na pravdi boga“

Bojan Perać (31) iz Zemuna, vozač autobusa GSP, koji je 12. februara poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Zemunu, sahranjen je juče u Batajnici, a na večni počinak ispratilo ga je više od 200 ljudi.

Od tragično nastradalog mladića oprostili su se njegovi brojni prijatelji, rođaci i kolege, a najteže je bilo njegovim roditeljima i bratu, koji su skrhani od bola i u suzama teško koračali kraj sanduka.

Igra sudbine

- Bojane, došao si kod nas 2017. godine i prihvatili smo te kao naše dete. Otišao si tuđom greškom. Neka te anđeli čuvaju - rekao je jedan kolega, nakon čega je beli kovčeg prekriven cvećem spušten u raku.

Svi prisutni su komentarisali „da je Bojan otišao na pravdi boga, i to dok je zarađivao za hleb“, a igrom sudbine, greškom vozača automobila „pežo“, na njegov autobus naleteo je Dragomir Ž. (52), vozač drugog autobusa, koji mu je bio mentor i podučavao ga u vožnji autobusa.

Podsetimo, saobraćajna nesreća desila se na svega 200 metara od Peraćeve kuće oko četiri sata ujutru, kad je krenuo na prvu vožnju.

- Adam R. (22), koji je izazvao udes, uleteo je „pežoom“ u raskrsnicu ulica Cara Dušana i Tršćanske velikom brzinom, pošto je prošao na crveno svetlo na semaforu. „Pežo“ je najpre udario u autobus na liniji 45, koji se od siline udarca odbio i zakucao u autobus na liniji 15, za čijim volanom je bio Perać - podseća izvor.

Prošao na crveno

Kako smo ranije pisali, Adam R. je u trenutku nesreće upravljao automobilom s probnom dozvolom i u kolima je imao kesicu marihuane.

foto: Ana Paunković

- Pretpostavlja se da je on neposredno pre nesreće ugledao patrolu policije i da je, plašeći se da ga ne zaustave, dodao gas i prošao na crveno svetlo. Inače, on je odranije poznat policiji i više puta je privođen zbog raznih krivičnih dela - podseća izvor.

Za Peraća svi imaju samo reči hvale i nazivaju ga „ljudinom“.

- Zvali smo ga Plavi. Radio je tri godine u GSP, a pre samo mesec dana je prešao da vozi petnaesticu, jer mu je ta linija više odgovarala zbog blizine kuće. Važio je za dobrog i poštenog momka, voleo je da se šali i bio je pozitivan. S njim nikad nije bilo nikakvih problema - rekao je prijatelj.

Analize pokazale VOZAČ „PEŽOA“ BIO NADUVAN

foto: Privatna Arhiva

Osumnjičeni Adam R. (22) u urinu je imao tragove narkotika, pokazale su analize koje su mu rađene posle nesreće. Kako Kurir saznaje, utvrđeno je da je imao dva miligrama THC, najverovatnije tragove marihuane.

foto: Andrej Nikolić

- Sumnjiči se da je nesreću izazvao tako što je prošao kroz crveno svetlo na semaforu, i to u trenutku kad nije imao pravo da bude za volanom, jer još uvek ima probnu vozačku dozvolu - kaže izvor iz istrage i dodaje da je Viši sud u Beogradu Adamu R. odredio pritvor do 30 dana.

(Kurir.rs / Dušan Stamenković / J. S. / Foto:Ana Paunković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track