VELIKA TRAGEDIJA! NEPOKRETNI SIN IZGOREO Slepa majka zapomagala: Spasite mi dete
Foto: Žarko Ilić

pOŽAR PROGUTAO KUĆU U ALEKSINCU

VELIKA TRAGEDIJA! NEPOKRETNI SIN IZGOREO Slepa majka zapomagala: Spasite mi dete

Crna Hronika -

Bojan Đorđević (45), koji je bio nepokretan, izgoreo je u požaru u selu Prćilovica kod Aleksinca, dok je njegova slepa majka Dušica (70) zadobila opekotine, zbog čega je prebačena u bolnicu.

Kako saznajemo, vatra u domu Đorđevića buknula je oko 10.40. u dnevnoj sobi. - Dušica je juče ujutru sedela na terasi kuće, dok je Bojan bio unutra. Ona je slepa, ali je u jednom trenutku osetila miris paljevine i dima. Naslutila je o čemu se radi, pa je pokušala da uđe u kuću i spase sina. Na nesreću, kada je otvorila vrata, svež vazduh je ušao u kuću i zato se vatra još više rasplamsala, tako da je morala da ustukne - priča Dejan Đorđević, rođak i prvi komšija majke i sina.

foto: Žarko Ilić

Kako dodaje, nemoćna Dušica je tada sa terase počela da doziva pomoć. - Vikala je: „Ljudi, spasite mi sina, izgore u kući“ - kaže Dejan i nastavlja: - Svi smo se odmah sjatili tamo. Nismo mogli nikako u kuću jer je dim kuljao. Na prozorima su popucala stakla, čuo se prasak. Uspeli smo nekako da izvučemo Dušicu s terase. Odmah je prebačena u bolnicu, ima opekotine i nagutala se dima.

Komšije kažu da su u međuvremenu došli vatrogasci. - Oni nisu mogli odmah da uđu u dnevnu sobu, a kada su ušli, kraj kreveta su zatekli telo nesrećnog Bojana. Bilo je ugljenisano - priča uznemireni komšija.

Kako saznajemo, nadležni utvrđuju uzrok požara, ali se zasad pretpostavlja da je cigareta izazvala tragediju. - Bojan je bio pušač, pa pretpostavljamo da je možda zaspao s upaljenom cigaretom, koja je izazvala plamen. S druge strane, majka i sin su se grejali na drva, pa se proverava da li je možda i prilikom loženja šporeta došlo do izbijanja plamena. Istraga je u toku - kaže izvor i dodaje da je unutrašnjost kuće Đorđevića potpuno izgorela.

Komšije i rođaci kažu da su se veoma potresli. - Dušica je učiteljica u penziji, radila je u selu Lipovac, učila đake, mnoge generacije je izvela na pravi put i zaista je divna i draga žena. Ona i sin živeli su sami godinama, otkako je njen suprug, Bojanov otac, preminuo pre dvadesetak godina. Kuću, koja je sada izgorela, ostavio im je suprug, odnosno otac - kaže komšija.

Prema njegovim rečima, Bojan nije nigde radio. - Pre nekoliko godina je pao i povredio kuk i od tada se teško kretao, pomalo je išao pomoću štaka. Viđali smo ga po dvorištu, zaista nam je žao što je tako nastradao - pričale su juče komšije koje su se okupile u dvorištu Đorđevića.

Van životne opasnosti

POVREDE PO TELU

Dr Goran Vidić, direktor Opšte bolnice u Aleksincu, rekao je juče da je povređena žena zbrinuta u toj bolnici i da nije životno ugrožena. Kako je rekao, zadobila je opekotine prvog i drugog stepena na šakama i stopalima.

Izgubila i drugog sina

BOJANU UMRO BRAT

Rođaci Đorđevića kažu da je nesrećna Dušica pre nekoliko godina ostala bez još jednog sina.

- Bojanov brat je preminuo u Francuskoj. On i majka su tada ostali sami, a sada je i on otišao. Kako će majka da podnese sve ovo, pitamo se. Kako će živeti bez sina - kaže rođak.

Kurir.rs/ Žarko Ilić Foto: Žarko Ilić

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track