SVIREPO UBISTVO U ZAJEČARU, PENZIONERA TUKLI DOK NIJE UMRO: Slobodan pod stare dane tražio srodnu dušu A NAŠAO SMRT
Foto: Kurir/Suzana Božinović

Stravičan zločin

SVIREPO UBISTVO U ZAJEČARU, PENZIONERA TUKLI DOK NIJE UMRO: Slobodan pod stare dane tražio srodnu dušu A NAŠAO SMRT

Crna Hronika -

Razbojništvo - Slobodan Zdravković (76), koji je radio u Nemačkoj, zatečen je juče mrtav u kući, s brojnim povredama po telu

Slobodan Zdravković (76), devizni penzioner, pronađen je mrtav juče oko osam sati, vezanih ruku, sa selotejpom na ustima i vidljivim povredama na telu u svojoj porodičnoj kući u Ulici Pop Lukina 24 u Zaječaru.

Kako nezvanično saznajemo, penzioner je ubijen, a njegovo telo pronašla je gerontodomaćica, koja ga je obilazila godinama.

- Žena koja brine o Slobodanu pronašla ga je juče ujutru. Kuća je bila sva ispreturana, verovatno zbog traženja vrednih stvari. Gerontodomaćica se prestravila prizorom koji je zatekla i odmah je obavestila policiju i Hitnu pomoć. Nažalost, lekari su mogli samo da konstatuju smrt - kaže izvor iz istrage.

Motiv svirepog ubistva verovatno je materijalna korist.

- Slobodan je devizni penzioner, radio je u nemačkom gradu Zingenu, u fabrici automobila „Mercedes“. Navodno, razbojnici su verovatno znali ko je on i čime raspolaže, pa su zato i upali u njegovu kuću da bi ga opljačkali. Sumnja se da su ga razbojnik ili više njih vezali i tukli kako bi im on predao svoju ušteđevinu - kaže naš sagovornik.

Komšije ubijenog za Kurir kažu da je bio vitalan za svoje godine, miran i da je vozio automobil.

- Zdravković je bio jedan veoma aktivan penzioner i voleo je život. Zapravo, on je bio vitalan i, osim srčanih smetnji, nije imao drugih zdravstvenih problema - kažu oni.

Zaječarci kažu da ne mogu da veruju šta se dogodilo.

- Niko nije primetio ništa sumnjivo kod njega. On je često davao oglase preko lokalnih medija kako bi na taj način pronašao svoju srodnu dušu, tako da smo mi kod Slobodana viđali samo žene koje bi se javljale na te oglase - kažu komšije.

Četvoro dece

PORODICA U ŠOKU

Kako kažu komšije, Zdravković iza sebe ima dva braka, iz kojih je dobio četvoro dece.

- Iz prvog braka Slobodan ima troje dece, dok sa drugom ženom ima sina, koji živi i radi u inostranstvu. Porodica je obavešteno o svirepom ubistvu i oni su u šoku - kaže izvor.

Kurir.rs/ S. A. B. Foto: Kurir/Suzana Božinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja