Najnovije vesti

ČETVOROSTRUKO UBISTVO U JABUKOVCU: Optužnica tereti Maju Bađikić da je ubila dve osobe!
Saučesnik... Maja Bađikić, Foto: Privatna Arhiva

Tužilaštvo

ČETVOROSTRUKO UBISTVO U JABUKOVCU: Optužnica tereti Maju Bađikić da je ubila dve osobe!

Crna Hronika

Optužnica koju je prošlog petka podiglo Više javno tužilaštvo u Negotinu Maju Bađikić tereti da je ubila dve osobe na salašu u Jabukovcu, potvrdio je zamenik tužioca Radoslav Nedeljković.

Podsetimo, optužnicom se Bađikićeva i Davor Pernić terete za ubistvo u saizvršilaštvu. Njima se na teret stavlja da su u avgustu prošle godine ubili Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).

- Oni su saizvršioci, odnosno svakome se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela teškog ubistva. Maja je ubila dve osobe, a Davor takođe dve - rekao je Nedeljković.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Privatna Arhiva

Pernić, koji je uhapšen 18 dana posle zločina, najpre je rekao da je odgovoran za masakr u ovom selu, posle nešto više od mesec dana od zločina odlučio je da promeni iskaz. Navodno, kazao je da mu je pomagala upravo Maja Bađikić.

Miroslav Lazić, branilac Maje Bađikić, kaže da nije bilo dokaza koji bi ukazali na to da je ona učestvovala.

- Prikupljeni dokazi to ne potvrđuju i ne znam zašto tužilac do te mere prihvata Pernićev iskaz. Ispada da je Maja, koja je po njegovoj priči tada prvi put u životu pucala, bolji strelac od Jasne Šekarić, jer je u krugu od centimetra imala četiri pogotka iz malokalibarske puške - kazao je Lazić.

Kurir.rs/ J. I.  Foto: Privatna arhiva

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...