POTRESNE REČI PORODICE UBIJENOG PREDSEDNIKA AMSS: Boli kad znamo šta smo sve mogli
Foto: Stefan Jokić

GODIŠNJI POMEN

POTRESNE REČI PORODICE UBIJENOG PREDSEDNIKA AMSS: Boli kad znamo šta smo sve mogli

Crna Hronika -

Mirko Butulija (42) izgubio je život na svom radnom mestu, kada je njegov kolega Predrag Đurđev ispalio u njega više hitaca iz pištolja

Prolazi 365 dana tuge, bola i pitanja „zašto?“. Nedostaješ, tata. Nedostaješ, ljubavi. Nedostaješ, sine. Nedostaješ, brate. Boli kad znamo šta smo sve mogli i šta je trebalo, a nećemo nikad. Bićeš ponosan na nas. Obećavamo ti.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Nemanja Nikolić

Ovim potresnim rečima porodica tragično nastradalog Mirka Butulije (42), predsednika AMSS, najavila je godišnji pomen, koji će biti održan danas na groblju Mosko, pored Trebinja.

Podsetimo, Mirko Butulija ubijen je pre tačno godinu dana na svom radnom mestu u Ruzveltovoj ulici u Beogradu. Butuliju je hicima iz pištolja usmrtio njegov kolega i sekretar u AMSS Predrag Đurđev, koji je potom izvršio samoubistvo.

Od Butulije su se čituljama u novinama oprostile i njegove kolege iz AMSS, kao i prijatelji.

- Ostaćeš da živiš u najlepšim sećanjima. Tvoja dela i vedar duh ostaće upamćeni zauvek. S poštovanjem i ponosom čuvamo te od zaborava - napisale su kolege u znak sećanja na Mirka Butuliju.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Čitalac Kurira, AMSS

Kako smo ranije pisali, ubijeni predsednik AMSS je tog 22. februara 2019. godine pokušavao da smiri svađu između Predraga Đurđeva i jednog zaposlenog. Sat vremena kasnije Đurđev je upao u njegovu kancelariju i zapucao.

- Pomahnitali generalni sekretar Predrag Đurđev je, pre nego što je ispalio osam hitaca i usmrtio Butuliju, koji je pokušao da ga smiri rečima da ne može da se svađa sa zaposlenima i da ih hvata za gušu, urlao „Hoćeš izjavu?! Evo ti izjava!“ To su bile njegove poslednje reči, a onda ga je ubio. Potom je prislonio sebi pištolj na glavu i ubio se - podseća izvor.

Preka narav UBICA VOLEO ORUŽJE

Istraga je pokazala da je Đurđev ubio Butuliju iz pištolja za koji je imao dozvolu za nošenje. U njegovom stanu je pronađeno još devet komada oružja u legalnom posedu. On je bio ljubitelj pištolja i redovno je išao u streljanu.

foto: Zorana Jevtić

- Đurđev je bio preke naravi, često se svađao s kolegama. Mnogi su ga izbegavali da ne bi ulazili u raspravu s njim. S druge strane, o Butuliji svi imaju samo reči hvale. Voleo je da pomogne, a sa saradnicima je imao divan, drugarski odnos - podsetio je sagovornik Kurira.

(Kurir.rs / J. R. / Foto:Stefan Jokić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track