nastavljen proces za svirepo ubistvo pevačice jelene marjanović

ŠTA JE DANAS BILO NA SUĐENJU MARJANOVIĆU: Otac odbio da svedoči, kuma Vera do detalja otkrila šta su radili kobnog dana

Crna Hronika -

Nastavak suđenja je zakazan za 9. mart, kada bi trebalo da svedoči i rođaka pokojne pevačice Jelene - Teodora Krsmanović, koja je današnji izostanak sa klupe za svedoke opravdala bolešću. Okrivljeni Zoran rekao da mu se majka Zorica šlogirala

BEOGRAD - U beogradskoj Palati pravde danas je okončano ročište u okviru suđenja Zoranu Marjanoviću, okrivljenom za svirepo ubistvo supruge Jelene Marjanović u aprilu 2016. godine.

1 / 31 Foto: Zorana Jevtić

Na klupu za svedoke danas je pozvan otac okrivljenog Zorana, Vladimir Marjanović koji je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne svedoči protiv sina.

foto: Kurir Tv Printscreen

- Ja mojim saznanjima ne mogu da doprinesem rasvetljavanju ubistva moje snaje. Stoga sam iskoristio pravo da ne svedočim - kratko je rekao Vladimir i nastavio da iz publike prati svedočenje porodične kume Vere Vukomanović koja je potom stupila na mesto za svedoke.

Svedočenje kume Vere

Ona je do najsitnijih detalja opisala kobni dan kada je na nasipu u Borči nestala mlada pevačica Granda i Zoranova supruga Jelena. Vera je danas posvedočila sledeće pojasniši da "praktično živi s Marjanovićima, te da svaki dan od ranog jutra do kasne večeri provodi s njima."

- To je bio običan najobičniji dan. Ja sam kod njih došla oko 7 ujutru, a Zoran, Jelena i Jana ustali su nešto posle 13 časova. Bio je lep i sunčan dan a Jeca je volela da trenira i trči pa su se dogovorili da izađu napolje. Dala je Jani da ruča pa su otišli. Uzela sam da Zorici sredim žuljeve na nogama i nisam mogla da nađem nožić pa sam pozvala Jecu. To je bilo u 16.42. Rekla mi je da je u natkasni kod kreveta i zamolila me da stavim ručak. Bila je zadihana i kratko mi je rekla: Trčim, vidimo se posle."

foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, kuma Vera se prema navodima optužnice poslednja čula s Jelenom, pre ubistva. Ona je ispričala da je ubrzo potom Vladimir otišao u nabavku ali i da se brzo vratio i saopštio im da ga je Zoran zvao i rekao mu da je Jelena nestala.

Šta je rekla mala Jana

Svi su krenuli u potragu, Janu su vratili kući gde je crtala travu i rekla da se mama izgubila u njoj - posvedočila je kuma Vera jutros u Palati pravde.

Nastavak suđenja je zakazan za 9. mart, kada bi trebalo da svedoči i rođaka pokojne pevačice Jelene - Teodora Krsmanović.

Majka Zorica se šlogirala

U sud je danas trebalo da dođe i Zorica Marjanović, majka okrivljenog Zorana, ali ni ona nije došla. Njen sin Zoran Marjanović kaže da je ona "dobila moždani udar zbog lažiranog pisma u kom se okrivljuje za smrt svoje snaje Jelene".

Sudija je po početku ročišta dozvolila Zoranovom bratu Milošu da uđe u sudnicu, a i kuma Vera je prozvana da uđe u sudnicu i da svedoči. Za Zoranovu majku je doneta medicinska dokumentacija koja treba da opravda njen izostanak na klupi za svedoke.

Podsetimo, u Palatu pravde, jutros nešto pre 10 časova, stigao je okrivljeni Zoran Marjanović. Osim Zorana u Palatu pravde jutros su stigli i njegov otac Vladimir, brat Miloš, i njihova kuma Vera Vukomanović.

1 / 31 Foto: Zorana Jevtić

Uz njih je i izvesni Boris Pucić, policajac i kućni prijatelj okrivljenog Zorana, kog je inače prvo pozvao kad mu je supruga Jelena nestala.

Suđenje je počelo jutros u 10 časova. Rođaka ubijene pevačice Teodora Krsmanović, koja je trebalo da svedoči u ovom slučaju, danas nije došla zbog bolesti o čemu je i obavestila sud. Nju su jutros pred sudnicom prvu prozvali.

(Kurir.rs/J.S./J.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track