Najnovije vesti

KAMIONDŽIJA BOSANAC NA VRŠKOJ ČUKI REKAO DA NEMA NIŠTA?! Municija, nišani, noževi, parfemi, preparati za potenciju FOTO

pun kamion ŠVERCovane robe VREDNe 25.000 EVRA

KAMIONDŽIJA BOSANAC NA VRŠKOJ ČUKI REKAO DA NEMA NIŠTA?! Municija, nišani, noževi, parfemi, preparati za potenciju FOTO

Crna Hronika

BEOGRAD - Carinici su na prelazu Vrška Čuka otkrili neprijavljenu robu čija je vrednost procenjena na više od 25.000 evra, saopšteno je iz Uprave carina.

1 / 6 Foto: Uprava Carina

Pre dva dana otkriveno je da se u jednom kamionu, pored prijavljene, nalazi i neprijavljena roba čija je vrednost procenjena na preko 25.000 evra, a zaplenjena je velika količina gasne municije, kao i teleskopske palice, optički nišani, noževi na rasklapanje, parfemi, satovi, preparati za potenciju, garderoba i obuća.

Prekršaj je otkriven kada se za kontrolu na ulazu u zemlju prijavio bosanskohercegovački kamion u tranzitu ka BiH, navodi se u saopštenju Uprave carina.

foto: Uprava Carina

Mada je vozač kamiona, 40.godišnji državljanin BiH, tvrdio da nema ništa da prijavi osim prijavljene robe koju prevozi, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled.

foto: Uprava Carina

Zbog nemogućnosti da to bude urađeno na samom prelazu, kamion je u pratnji policije dopraćen do ispostave Terminal aerodroma Niš, gde je roba istovarena i detaljno pregledana.

Ispostavilo se da se među prijavljenom robom nalazi čak 30.000 metaka za gasne pištolje kalibra 9 mm, 290 noževa na rasklapanje, 45 optičkih nišana, 18 teleskopskih palica, 100 suzavaca u spreju, kao i 60 teglica turskog meda za potenciju.

foto: Uprava Carina

Pored toga, pronađeno je i oko 250 ručnih satova, najverovatnije kopija robnih marki kasio, armani, ges, šanel, roleks i svarovski, kao i oko 100 različitih parfema za koje se takođe sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine poznatih brendova karolina herera, dior, šanel, bulgari, roberto kavali, kenzo, armani i drugih.

foto: Uprava Carina

Među krijumčarenom robom našlo se i preko 2.000 različitih odevnih predmeta - jakni, farmerki, trenerki, košulja, majica, obuće i kaiševa, sa oznakama robnih marki adidas, najki, levis, filip plejn, bos i slično.

Slučaj su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo, a do okončanja krivičnog postupka pokrenutog protiv vozača roba će biti zadržana, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...