KAMIONDŽIJA BOSANAC NA VRŠKOJ ČUKI REKAO DA NEMA NIŠTA?! Municija, nišani, noževi, parfemi, preparati za potenciju FOTO
Foto: Uprava Carina

pun kamion ŠVERCovane robe VREDNe 25.000 EVRA

KAMIONDŽIJA BOSANAC NA VRŠKOJ ČUKI REKAO DA NEMA NIŠTA?! Municija, nišani, noževi, parfemi, preparati za potenciju FOTO

Crna Hronika -

BEOGRAD - Carinici su na prelazu Vrška Čuka otkrili neprijavljenu robu čija je vrednost procenjena na više od 25.000 evra, saopšteno je iz Uprave carina.

1 / 6 Foto: Uprava Carina

Pre dva dana otkriveno je da se u jednom kamionu, pored prijavljene, nalazi i neprijavljena roba čija je vrednost procenjena na preko 25.000 evra, a zaplenjena je velika količina gasne municije, kao i teleskopske palice, optički nišani, noževi na rasklapanje, parfemi, satovi, preparati za potenciju, garderoba i obuća.

Prekršaj je otkriven kada se za kontrolu na ulazu u zemlju prijavio bosanskohercegovački kamion u tranzitu ka BiH, navodi se u saopštenju Uprave carina.

foto: Uprava Carina

Mada je vozač kamiona, 40.godišnji državljanin BiH, tvrdio da nema ništa da prijavi osim prijavljene robe koju prevozi, carinici su se ipak odlučili za detaljan pregled.

foto: Uprava Carina

Zbog nemogućnosti da to bude urađeno na samom prelazu, kamion je u pratnji policije dopraćen do ispostave Terminal aerodroma Niš, gde je roba istovarena i detaljno pregledana.

Ispostavilo se da se među prijavljenom robom nalazi čak 30.000 metaka za gasne pištolje kalibra 9 mm, 290 noževa na rasklapanje, 45 optičkih nišana, 18 teleskopskih palica, 100 suzavaca u spreju, kao i 60 teglica turskog meda za potenciju.

foto: Uprava Carina

Pored toga, pronađeno je i oko 250 ručnih satova, najverovatnije kopija robnih marki kasio, armani, ges, šanel, roleks i svarovski, kao i oko 100 različitih parfema za koje se takođe sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine poznatih brendova karolina herera, dior, šanel, bulgari, roberto kavali, kenzo, armani i drugih.

foto: Uprava Carina

Među krijumčarenom robom našlo se i preko 2.000 različitih odevnih predmeta - jakni, farmerki, trenerki, košulja, majica, obuće i kaiševa, sa oznakama robnih marki adidas, najki, levis, filip plejn, bos i slično.

Slučaj su u dalju nadležnost preuzeli policija i tužilaštvo, a do okončanja krivičnog postupka pokrenutog protiv vozača roba će biti zadržana, navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track