Najnovije vesti

ALBANAC PRETUKAO SRBINA LOPATOM: Komšije se posvađale oko bunara
Foto: Profimedia

nije dozvolio da napaja stoku

ALBANAC PRETUKAO SRBINA LOPATOM: Komšije se posvađale oko bunara

Crna Hronika

Policija KiM privela je danas Albanca iz sela Grizime u opštini Kosovska Kamenica.

On je priveden zbog napada na Dejana Đokića iz tog sela kome su nanete teže telesne povrede. Sukob među komšijama je nastao zbog bunara, kada je Albanac nasrnuo lopatom na četrdesetogodišnjeg Đokića, kome je naneo više udaraca lopatom, prenosi Kosovo onlajn.

Đokiću je ukazana pomoć u ambulanti u Kosovskoj Kamenici. Incident je uznemirio Srbe iz ovog kraja.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je danas osudila napad na Dejana Đokića iz sela Grizime, u opštini Kosovska Kamenica, i zatražila kažnjavanje počinioca napada.

"Ovakvi incidenti su posledica činjenice da se privatna imovina Srba u protekle dve decenije sistematski uzurpira ili koristi kao javno dobro, iako je pravo privatne svojine u čitavom civilizovanom svetu neprikosnoveno", navodi Kancelarija za KiM.

Albanac ga je pretukao lopatom, zato što mu Đokić nije dozvolio da napaja stoku na izvoru koji se nalazi na njegovom privatnom posedu.

Dodaje da oni koji bez dozvole i naknade uzurpiraju srpske kuće i imanja i seku šume moraju konačno biti sprečeni u otimačini i krađi, a međunarodna zajednica Srbima mora garantovati nepovredivost svojine kao što se to čini bilo gde u Evropi.

"Zahtevamo od nadležnih organa na terenu da kazne počinioca napada i da konačno počnu da se prema pravu Srba na nepovredivost privatnog poseda odnose na zakonit i civilizovan način", saopštila je Kancelarija za KiM.

(Kurir.rs/Kosovo onlajn, B92/ FOTO: Profimedia/Ilustracija)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...