Najnovije vesti

OSUJEĆEN KRVAVI PLAN: Kavčani pripremali LIKVIDACIJU SARADNIKA LUKE BOJOVIĆA! Uhapšeni dok su PODMETALI EKSPLOZIV
Foto: Profimedia, Printscreen

NA VREME

OSUJEĆEN KRVAVI PLAN: Kavčani pripremali LIKVIDACIJU SARADNIKA LUKE BOJOVIĆA! Uhapšeni dok su PODMETALI EKSPLOZIV

Crna Hronika

Marko Pavićević (28) iz Danilovgrada i Vuk Orlandić (24) iz Bara uhapšeni su zbog zbog sumnje da su pripremali likvidaciju Jovana Đurovića, brata pokojnog Luke Đurovića, vođe barskog klana i bliskog saradnika Luke Bojovića.

Posle smrti Luke Đurovića klan kojim je rukovodio navodno je preuzeo Baranin Alan Kožar. Danilovgrađanin i Baranin su uhapšeni dok su postavljali eksploziv ispod automobila koji navodno koristi Jovo Đurović

Podgoričke Vijesti prenose reči sagovornika iz Uprave policije da su i oni "osumnjičeni za stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krađa". Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić na konferenciji za medije rekao da je 10. marta sprečena jedna likvidacija u Crnoj Gori, ali nije precizirao čija.

foto: Privatna Arhiva

Dvojica osumnjičenih su navodno, 10. marta uveče, u ukradenom "golfu 2" osmatrali teren i zamenjavali stakla. Automobil su ukrali dan ranije na području Ulcinja. Dan posle hapšenja, u štek-stanu u naselju Ratac, policija je našla snajpersku pušku sa optičkim nišanom, prigušivač, kao i benzin, kojim su, kako se sumnja nameravali da zapale automobil posle zločina. Ni policija, ni tužilaštvo nisu naveli da li postoje indicije o potencijalnog organizatoru likvidacije ili su Pavićević i Orlandić sami krenuli u "akciju".

Obojica se inače povezuju sa "kavačkim klanom". Interesantno je da je Pavićević, u decembru ispred policije u Podgorici, čekao Slobodana Kašćelana, koji je prema podacima bezbednosnih službi, jedan od vođa ovog klana, kada je pušten iz pritvora nakon plaćanja kaucije od pola miliona evra. Takođe je bio i u odboru za doček Marija Miloševića, osumnjičenog za ubistva Radomira Đuričkovića, Miodraga Kruščića i umešanost u ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić, koji međutim nije pušten iz pritvora.

Jovan Đurović čiju likvidaciju su navodno planirali Pavićević i Orlandić, već nekoliko puta je bio na meti egzekutora. Poslednji put, 23. oktobra prošle godine, teško je ranjen u Amsterdamu, a tada je ubijen njegov prijatelj Nišlija Goran Savić. Holandska policija je posle potere uhapsila jednog od osumnjičenih, mladića poreklom iz Maroka, dok je drugi egzekutor pobegao-

Zasad nije saopšteno da li je otkriveno ko je naručio ubistvo Đurovića, da li neko iz Crne Gore ili se možda zamerio marokanskoj mafiji, koja u Holandiji drži veći deo narko-tržišta. Holandske vlasti su Đurovića, uprkos tome što je bio ranjen, proterale jer je procenjeno da je "opasan po njihovu bezbednost".

Za razliku od Amsterdama, gde je ranjen, u Crnoj Gori je pukom srećom izbegao smrt krajem avgusta 2018. godine, kada je u centru Bara, s Đurovićevog automobila otpala podmetnuta eksplozivna naprava. Taj pokušaj ubistva stavlja se na teret grupi koju su navodno angažovali Baranin Adnan Osmanagić, brat ubijenog Armina Muše Osmanagića i Budvanina Đorđija Cicmila. Osmanagić je, prema navodima optužnice, obećao 20.000 evra nagradu Pećancu Enzanu Cirikoviću ako ubije Đurovića.

Kurir.rs/vijesti.me

Foto Profimedia, Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...